Priveden 61-godišnjak jer je zviždanjem uvrijedio Milanovića! Hoće li privesti sve koji su zviždali?

Foto: Zvonimir Barišin / CROPIX

JEDNA osoba koja je tijekom govora premijera Zorana Milanovića zviždala i vikala privedena je u PP Knin, javili su iz PU šibensko-kninske. Policajci su osobu priveli zbog remećenja javnog reda i mira.

"Jučer oko 11,30 sati na Trgu A. Starčevića zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira od strane više osoba koje su za vrijeme govora visokih državnih dužnosnika zvižducima, vikom i galamom remetili javni red i mir. Vezano za isto, u PP Knin je dovedena jedna osoba protiv koje slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za tu osobu je utvrđeno da je uz viku, galamu i zviždanje vrijeđala visokog državnog dužnosnika. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih počinitelja ovog događaja se nastavlja", potvrdila je Media servisu Sanja Baljkas iz šibensko-kninske policije.

Iz policije su za Index potvrdili da je priveden 61-godišnjak iz Knina temeljem članka 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (remećenje javnog reda i mira vikom i galamom i vrijeđanje visokog državnog dužnosnika). 61-godišnjak je danas doveden na Prekršajni sud u Kninu.

Prema članku 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Kriminalističko istraživanje će se nastaviti kako bi se utvrdili drugi počinitelji, što bi značilo da će biti privedeno više desetaka ljudi!

Pročitajte više