"Pro Woman" konferencija: Prilika za poboljšanje stanja i rješavanje gorućih problema žena

Foto: FAH

PRVA "Pro Woman" konferencija održat će se 28. listopada u Zagrebu kako bi detektirala glavne probleme s kojima se žene danas susreću i dala konkretne smjernice za poboljšanje stanja i rješavanje gorućih problema žena.

Đurđica Marković iz Bizolovke i Marina Bolanča iz Abeceda komunikacije, kompanija koje organiziraju konferenciju, najavile su u utorak da će na konferenciji biti predstavljeni rezultati istraživanja javnog mnijenja na temelju kojih će se detektirati glavni problemi žena.

Iako živimo u 21. stoljeću, žene i muškarci i dalje nisu istinski ravnopravni - izgraditi karijeru nije jednako ženama kao muškarcima, a razlozi za to ponaprije leže u stereotipima po kojima je ženina osnovna zadaća biti majka i partnerica. "Stereotipi su to s kojima se borimo i danas, jednako kao i prije 10, 20 ili 30 godina", ustvrdile su Marković i Bolanča. 

Dodale su kako "Pro Woman" konferencijom žele potaknuti žene da se afirmaraju u životu onako kako same žele i potaknuti društvo da im u tome bude istinska podrška.

Četiri panela za diskusiju

Na konferenciji će se diskusija voditi kroz četiri panela. Na prvom pod nazivom "Moći, htjeti, smjeti" uspješne poduzetnice iz različitih industrija govorit će o tome kako se žene razvijaju i potvrđuju kroz karijeru, koliko je visok "stakleni plafon" i kako ga je moguće probiti.

Na panelu pod nazivom "Kreatori naše stvarnosti" raspravljat će se o tome tko kreira stvarnost, jesu li žene žrtve stereotipa i tko ih nameće. Taj panel otvorit će čuveni priručnik iz 50-tih godina prošlog stoljeća, koji ženu i njenu ulogu u društvu prikazuje na način "na koji bi se danas svi zgražali".

Na panelu "Na njima svijet ostaje" mišljenje o ženama danas iznijet će djevojčice u dobi od 10 do 17 godina. Saznat će se jesu li ženstvene cure "cool",  jesu li svoje ili im je draže biti dio "čopora", znaju li već u osnovnoj školi što će biti kad odrastu te jesu li spremne slijediti svoj unutarnji glas ili će ipak poslušati roditelje.

Na zaključni panel bit će pozvani političari i gospodarstvenici da na temelju zaključaka istraživanja i diskusija koje su se vodile na prethodna tri panela kažu što namjeravaju učiniti kako bi doprinijeli promjenama koje žene žele.

Pročitajte više