Prometni kaos u Lici: Zbog radova zatvorili autocestu, a radovi su i na obilaznim pravcima!

Ilustracija: Arhiva

HRVATSKE AUTOCESTE (HAC) zbog radova su zatvorile dionicu autoceste A1 od čvora Gornja Ploča do čvora Otočac, te od Hrvatskih cesta (HC) dobile suglasnost za preusmjerenje prometa na alternativni pravac, no tamo također traju radovi pa je stvorena kolona duga šest kilometara, zbog čega je Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) zatražila ostavke odgovornih u tim poduzećima.

HURS je danas izvijestio da je u Lici stvorena kolona duga više od šest kilometara jer je i alternativni pravac Otočac - Vrhovine - Korenica - Udbina - čvor Gornja Ploča zbog radova zatvoren, te se na njemu promet odvija samo jednim trakom.

HAC je najavio i na svojim stranicama objavio da od 27. do 29. svibnja zbog radova zatvara dionicu autoceste A1 od čvora Gornja Ploča do čvora Otočac u smjeru Zagreba, a promet je preusmjeren na alternativni pravac Otočac (D50) - Vrhovine (D52) - Korenica (D1) - Udbina (D52) - čvor Gornja Ploča (A1).

HAC u priopćenju ističe da izvode radove na sanaciji pokosa iznad južnog portala tunela Grič, pa je zbog sigurnosti prometa odlučeno da se radovi izvedu uz trodnevno zatvaranje prometa autocestom na dionici od čvora Otočac do čvora Gornja Ploča u vremenu od 8 do 18 sati.

Radovi na portalu tunela Grič bit će potpuno završeni danas u 18 sati, nakon čega će biti ponovno pušten dvosmjeran promet lijevim kolnikom (smjer Zagreb), kako je bilo prije zatvaranja prometa u oba smjera, najavili su iz HAC-a.

Što se tiče prometnog kaosa na alternativnom pravcu, HAC napominje da su korisnici obaviješteni o preusmjeravanju prometa u ponedjeljak, 26. svibnja, te su zamoljeni za razumijevanje jer se preusmjeravanje prometa odvija zbog njihove sigurnosti.

Da i na alternativnom pravcu traju radovi vidi se iz izvješća Hrvatskog autokluba (HAK) koji navodi da se izuzetno otežano i u koloni vozi na obilasku između Korenice i Udbine, zbog radova na državnoj cesti D1 između Korenice i Debelog Brda, te da je zbog radova zatvorena i državna cesta D50 između Otočca i Gospića.

Pročitajte više