Prvi dan novoizabrane predsjednice: Popodne s Josipovićem, navečer na televiziji

Foto: Borna Filić/Pixsell

UNATOČ tome što se nakon izborne pobjede nije uspjela naspavati, Kolinda Grabar Kitarović, novoizabrana predsjednica RH, pred novinarima i kamerama bila je i više nego dobre volje. Nasmiješena i razgovorljiva, na izlasku iz ssvojeg stana u Bauerovoj ulici u Zagrebu, zahvalila se građanima i svima ostalima koji su joj uputili čestitke na izbornoj pobjedi.

Odbila je komentirati izjave premijera Milanovića prije nego što obavi susret s njime, a najavila je i popodnevni sastanak s jučer poraženim Ivom Josipovićem.



Novinarima je rekla i kako se već čula s Josipovićem, dodajući kako su na kulturan način porazgovarali o prijenosu ovlasti.

"Razgovarat ćemo i dalje. Ja cijenim njegov rad kao bivšeg predsjednika Republike Hrvatske. Cijenim isto tako njegove birače koji su dali glas njemu u ovome krugu. Kao što sam rekla, ne želim biti isključiva nego uključiva. Želim okupljati, a ne dijeliti. Krenut ćemo polako u razgovore o jednoj normalnoj, civiliziranoj predaji Ureda", rekla je Grabar Kitarović Novoj TV.

Predsjednica večeras u dva dnevnika

Grabar Kitarović večeras će u 20.08 gostovati u Dnevniku plus na HRT-u 1, a u razgovoru s Goranom Rotimom, prva predsjednica RH osvrnut će se na tijesnu izbornu završnicu te planove za budućnost

Indexu su s Nove TV potvrdili i gostovanje nove predsjednice večeras u Dnevniku Nove TV.

"Možemo vam potvrditi kako će večeras gošća Dnevnika Nove TV biti Kolinda Grabar Kitarović, a s njom će uživo razgovarati Mislav Bago", stoji u odgovoru na naš upit.

Pročitajte više