Psihički bolesnik zapucao iz strojnice u središtu Mostara

Screenshot: YouTube

NEPOZNATI mlađi muškarac, za kojega je kasnije utvrđeno kako se radi o psihičkome bolesniku, u petak je iz strojnice pucao u središtu Mostara što je izazvalo paniku, ali je zahvaljujući brzoj reakciji policije razoružan i uhićen.

Oko podneva u Ulici Leopolda Mandića mlađi muškarac je ispalio više metaka iz strojnice nakon čega je nastala panika u tome dijelu grada. Ljudi su počeli bježati, a u strahu od krvoprolića roditelji su dolazili po djecu u obližnje vrtiće.

Nitko nije ozlijeđen niti je kome pričinjena materijalna šteta budući je muškarac ispalio 20-tak metaka u zrak i u zemlju. Nedugo nakon što je počeo pucati, stigla je policijska ophodnja a mladić se dao u bijeg. Policija ga je okružila kod zgrade Zvjezdara, te mu je brzom intervencijom jednoga policajca oduzeta strojnica, a on uhićen.

''Muška osoba pucala je iz vatrenog oružja. Lišen je slobode i oružje mu je oduzeto'', rekao je dežurni policajac u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Po navodima iz policije mlađi muškarac je evidentiran kao psihički bolesnik, te se ranije liječio na odjelu psihijatrije u Mostaru. Nakon što tužitelj završi istragu, mladić će biti upućen na liječenje.

Pročitajte više