Pucnjava na prosvjedu u Fergusonu, ranjena dva policajca

Foto: Guliver Image / Getty Images

DVA POLICAJCA ranjena su hicima iz vatrenog oružja pred policijskom postajom u Fergusonu. Jedan policajac ranjen je u lice, a drugi u rame, te su hospitalizirani u bolnici u St. Louisu, prenosi The NY Times. Ne zna se u kakvom su stanju ranjeni policajci.

Pucnjava se dogodila za vrijeme spontanog prosvjeda pred policijskom postajom, do kojeg je došlo nakon što se proširio glas da je šef policije Thomas Jackson pristao dati ostavku zbog rasne diskriminacije u slučaju ubojstva crnog tinejdžera Michaela Browna od strane bijelih policajaca. Ostavku je Jackson podnio nakon što je federalna istraga pokazala da se njegovi policajci nisu držali zakona, te su učestalo kršili ustavna prava crnih stanovnika Fergusona.

Rezultiralo je to prosvjedima u kojima je bilo nekoliko okršaja s policijom, te je više osoba uhićeno. No, prosvjedi su bili relativno mirni sve do oko ponoći u noći sa srijede na četvrtak, kada su iz gomile pred policijskom postajom ispaljeni meci na dva policajca. Svjedoci tvrde da su čuli oko četiri pucnja.

Nakon što se začula pucnjava, prosvjednici su se razbježali, a policajci su se postrojili pred postajom u punoj interventnoj opremi. Na ulice su izašli policajci opremljeni dugim cijevima. U tijeku je potraga za napadačima.

Pročitajte više