Pusić priznala koji je cilj Vlade: Sačuvati plaće uhljeba u javnom sektoru

Foto: Hina

JUČERAŠNJA izjava prve potpredsjednice Vlade i ministrice europskih poslova Vesne Pusić javnosti je otkrila stvarne razloge Vladinog uvođenja novih poreznih opterećenja, a to je sačuvati plaće uhljeba u javnom sektoru.

Iako su jedna od mjera koju Vlada dugo najavljuje, a nikako da provede, rezovi u glomaznom javnom sektoru, Pusić je dala naslutiti kako će Vlada poduzeti sve samo da bi javni sektor na svojim leđima što manje osjetio teret krize, koja se, kao i redovito do sad, najviše prelama na "običnim" građanima - radnicima koji svojim krvavim radom i održavaju na životu masivnu državnu mašineriju nezasitnih apetita.

Govoreći o novonajavljenom porezu na štednju, kojim vladajući pokušavaju zakrpati proračunski deficit, Pusić je kazala kako nova mjera nikoga ne oduševljava, ali kako njome "Vlada želi spriječiti rezanje mirovina i plaća".

Umjesto da se vladajući konačno odluče na prave poteze - rezove u državnom sektoru čije bi se veličine posramile i mnogo veće države od Lijepe naše, a koji je glavni generator gubitaka, iz mjeseca u mjesec, dok gospodarstvo umjesto da se oporavlja tone sve dublje, one koji su u stanju generirati gospodarski rast opterećuje se novim parafiskalnim nametima. 

Politika vladajućih tako se i dalje temelji na taktici "muzi kravu dok ne crkne". Pitanje je samo do kad će im hrvatski građani to dopuštati.

Pročitajte više