Puštena struja, uskoro klizalište: Nakon pola godine Spaladium arena otvara vrata!

Screenshot: Google Maps

SPALADIUM arena nakon pola godine stanke ponovno otvara svoja vrata. Danas je priključena struja, a sada se kreće u akciju čišćenja i tehničkog dotjerivanja. Dvorana je u sasvim urednom stanju i neće biti nekih većih problema da joj se vrati stari sjaj, uvjeren je Perica Mitrović, stečajni upravitelj tvrtke TPN. Kako doznajemo, prije zatvaranja, obavljen je tehnički pregled te dvorana ima sve potrebne ateste za raznovrsne događaje koje priprema upravitelj Mitrović.

Ledena bajka u Spaladium areni

Sa radom bi arena trebala započeti u drugoj polovini prosinca. Za početak se planira koncert, dok bi se potom dvorana po prvi put trebala pretvoriti u klizalište. O tome se razmišljalo i prethodnih godina, no projekt nikada dosad nije bio realiziran. Osim što će Splićani moći klizati, u dvorani se planiraju nastupi DJ-ejeva i predstave na ledu.

U Spaladium areni se planiraju i sajmovi, najvažniji je svakako onaj vojne tehnike.

TPN u stečaju ne otplaćuje kredit

Tvrtka TPN završila je u stečaju sa višemilijunskim obvezama. Koliko one iznose točno, trebalo bi se doznati na izvještajnom ročištu zakazanom za 19. prosinca na splitskom Trgovačkom sudu. Osim što se TPN našao u nemogućoj situaciji upravljanja arenom koja bez nikad sagrađenog poslovnog tornja i nije mogla biti rentabilna, Grad Split prestao je uplaćivati svoj i državni dio najma dvorane, i to još za mandata Željka Keruma.

Još se ne zna kako će se razriješiti vlasnički odnosi i obaveze. Banke će sigurno tražiti povrat svojih sredstava, a stečajni upravitelj Mitrović kaže kako TPN u stečaju nije u obavezi plaćanja kredita.

Pročitajte više