Radnici Konstruktora četvrti dan u štrajku: U Pločama ostali bez hrane, vode, struje i prijevoza

Foto: split.hr

RADNICI Konstruktora u Pločama su bez hrane, vode, struje i prijevoza. Oko 60 radnika Konstruktora već je četvrti dan u štrajku, a spremni su i za drastične poteze.

Naime, na gradilištu u Pločama radnici su jučer ostali bez toplog obroka, danas im je ukinuta isplata naknade za prijevoz , a uz sve to što nisu primili 9 plaća.

Ujedno im je mjesni odbora Plina jezera oduzeo poslovne prostorije zbog duga od milijun kuna.

Po riječima sindikalnog povjerenika Ivana Lovrića radnici na ovom gradilištu nemaju od čega kupiti nešto za jelo ,a druge strane, njihovi šefovi koji nisu u štrajku, uredno jedu.

"Od podne predsjednik mjesne zajednice Željko Kojundžić struju će mi izgasiti, vode nemam već tri dana to je kriva uprava Konstruktora jer nisu platili cisterne da im dovezu vodu. Od jučer od ručka su im ukinuli topli obrok ali sada će načelnici općina i mještani pomoći da se da ljudima obrok", kaže Lovrić.

Oko 50-tak radnika na tom gradilištu do posla sada moraju hodati 5 kilometara, a bez struje i vode biti će im nemoguće nastaviti živjeti u kontejnerskom naselju.

"Željko Kojundžić, predsjednik mjesne zajednice i predsjednik općine, oni su spremni dati smještaj za radnike od ponedjeljka", kaže Lovrić i uputio građanima apel za pomoć.

"Od ponedjeljka da im se nekako bar jedan obrok odnese na gradilište. Ne treba to biti kuhani obrok, može to biti deset deka mortadele ili parizera, jer nemamo plaća i nemamo s čim kupovati hranu."

Situacija u Pločama jasno pokazuje situaciju u kojoj se nalaze zaposlenici Konstruktora.

"Nikako, otac sam troje djece, živim od dječjeg doplatka ja i žena, djeca su gladna ja nemam šta da jedem, jadno i bijedno... Kredit mi se više ne plaća, imam razlike 2 tisuće eura kamata uplatiit što nisu plaćala gospoda iz direkcije..."

"Putujem, stopiram do posla, teško mi je..."

Radnici su jasni, spremni su i na štrajk glađu koji će prevoditi 24 zaposlenika, bivših branitelja.

"Ja sam non stop u razgovoru s našim kolegama koji o tome razmišljaju. Stalno ih odgovaramo ali sada nakon ovoga mobinga, oni su prisiljeni sa tim postupkom ići. Danas ću ja s njima razgovarati pa ćemo detaljnije sve drugi tjedan znati", dodaje Lovrić.

Tvrtka je u predstečajnoj nagodbi, a na rješenju problema ne radi ni stečajna upraviteljica Ankica Čenić, ali ni Uprava, poručuju radnici.

Pročitajte više