Radnička fronta ispred feudalnog dvorca Ivice Todorića: Pljačku ti nećemo nikada zaboraviti

Foto: Facebook (Radnička fronta)

"PROTIV društva 200 bogatih obitelji - protiv kapitalizma", glavni je slogan simboličke akcije Radničke fronte ispred rezidencije Ivice Todorića .  

"Danas ovdje stojimo pred dvorcem najbogatijega čovjeka u Hrvatskoj, Ivice Todorića. Prema Forbesu, njegovo se bogatstvo procjenjuje na skoro 3,4 milijarde kuna. Todorić se nije zadovoljio samo time što je do svog privatnog vlasništva došao izvlaštenjem čitavog društva – ne. On i danas dobiva subvencije od države, preko Tiska u šaci drži sve medije, otpušta radnice koje se usude inspektorima požaliti na to da moraju raditi prekovremeno bez plaće i slobodnih dana, slobodno provodi reket za ulazak na police njegovih dućana, opraštaju mu se afere, pogoduje mu se politikom HNB-a… I tako taj tajkun, najbogatiji od najbogatijih u društvu sve većeg nejednakosti, ne samo da je bogatstvo stekao pljačkom svih nas u ovoj zemlji, nego još nakon svega toga ima drskosti poput kakvog novovjekog grofa živjeti ni više ni manje nego u pravom feudalnom dvorcu ponad Zagreba", rečeno je danas ispred Kulmerovih dvora dodajući da su ovdje u simboličnoj akciji osvještavanja pred dvorcem najbogatijega kapitalista u Hrvatskoj.  

Kako su istaknuli predstavnici RF-a današnja akcija ne znači da je problem u Todoriću kao takvom, niti u bilo kojem od drugih tajkuna jer da nisu ukrali oni, ukrao bi netko drugi.



"Problem nije u pojedincima – problem je u sistemu. U sistemu koji je uspostavljen nakon 1990. godine. Jer društvo 200 bogatih obitelji u kojem živimo, nije ništa drugo doli drugo ime za kapitalizam. Sistem u kojem kapitalistička manjina posjeduje većinu bogatstva u državi, drži u rukama medije i političku elitu koju financira, a ekonomska se djelatnost u društvu vrši prije svega da bi oni ostvarili profit, dok radna većina u pravilu živi sve lošije i lošije, istodobno stvarajući sve veće bogatstvo za kapitalističku oligarhiju koja nad njom parazitira", naglašava Fronta.

Kako su istaknuli privatizacijska pljačka se ne može pomesti pod tepih kao i da ne žele živjeti u društvu u kojem je većina opljačkana da bi manjina profitirala i u kojem i dalje ekonomija funkcionira ponajprije da bi zadovoljila interese uske elite na vrhu.

"Ne želimo živjeti u društvu 200 bogatih obitelji i mnoštva osiromašenih i obespravljenih", rekli su na kraju.

Pročitajte više