Radnička fronta posjetila Marijana Hanžekovića

Foto: Radnička fronta/Facebook

RADNIČKA Fronta danas je unutar svoje antitajkunske kampanje organizirala prosvjed pred uredom Marijana Hanžekovića u Zagrebu.

"Upravo smo završili s posjetom "Kralju lihvara" Marijanu Hanžekoviću pred njegovim uredom. Organi reda su, naravno, bili u dvorištu, a ljudi su zastajali i poslušali nas što imamo za reći.  Poslali smo jasnu i nedvosmislenu poruku svekolikoj javnosti kako je ovaj sustav u kom se malobrojna elita besramno bogati, krojeći zakone po svojoj mjeri, na grbači sve siromašnije proleterske većine, uzurpirajući često pri tom i fundamentalna prava građana na rad, zdravlje i obrazovanje, neodrživ.

SLOBODA KRITIČKOM NOVINARSTVU !!!

PODRŠKA BORISU DEŽULOVIĆU !!!

PROTIV DRUŠTVA 200 BOGATIH OBITELJI - PROTIV KAPITALIZMA !!!", objavili suna svom Facebook profilu.

"Kralj ovrha"

"Okupljamo se ispred ureda osobe poznate u široj javnosti kao 'kralj ovrha', dakle osobe koja ne samo da je iz legaliziranog sustava pljačke i otimačine narodne imovine pokupila i kupi i danas masni profit, nego je bila i jedan od arhitekata tog sustava pod čijim jarmom dužničkog ropstva i siromaštva stenje većina.

Kad kažemo da je osoba 'kralj ovrha' ili 'pravosudni tajkun',  to znači da se radi o osobi koja svoj utjecaj i vlasničke udjele ima ponajprije u odvjetničkoj i javnobilježničkoj sferi gdje je lobiranjem i bivanjem na položajima moći još od početka devedesetih uspjela utjecati na donošenje zakona o odvjetničkim i javnobilježničkim tarifama. Po takvom nakaznom zakonu, dug od tristotinjak kuna za TV pretplatu naraste na astronomske svote zahvaljujući čitavoj vojsci legalnih utjerivača dugova,  odnosno odvjetničkih ureda, od kojih je najveći i najpoznatiji odvjetnički ured Hanžeković.", stajalo je u najavi događaja.

"Ovdje smo ponovno s nakanom da pošaljemo jasnu poruku svekolikoj javnosti kako je sustav u kojem se malobrojna elita besramno bogati na grbači sve siromašnije proleterske većine tako što kroji zakone po svojoj mjeri i često pri tom uzurpira fundamentalna prava građana na rad, zdravlje i obrazovanje, neodrživ.

Ovdje smo jer želimo korjenite promjene u društvu, politici i ekonomiji, uz temeljnu reviziju i promjenu zakonodavstva koje će biti socijalno pravedno, pogodovati većini i štititi ranjive skupine u društvu, te sve one koji žive od svog rada. Ovim putem ponovo pozivamo sve da nam se pridruže u izgradnji pravednog društva temeljenog na bezrezervnoj jednakosti, društva u kojem će svi građani dostojanstveno živjeti od svoga rada.

Ustaj roblje, diži se!!," stajalo je na kraju poziva Radničke fronte.

Pročitajte više