Radoš: Građani trebaju znati tko ih zastupa u Europskom parlamentu

Foto: Hina

VAŽNO je da hrvatski građani znaju što se događa u Europskom parlamentu i tko ih tamo zastupa, poručio je danas u Koprivnici predsjednik HNS-ovog saborskog Kluba zastupnika i kandidat te stranke na predstojećim europskim izborima Jozo Radoš.

"Sve što se događa u Europskom parlamentu tiče se građana Hrvatske budući da se tamo donosi više od 50 posto zakonskih akata. Zato je važno da građani znaju što se tamo događa, tko ih zastupa i što taj netko radi", istaknuo je Radoš, koji je na tržnici Koprivničankama dijelio cvijeće i balone u povodu Međunarodnog dana žena.

Koprivničko-križevačka županijska organizacija HNS-a priopćila je i kako je Radoš kazao da će se u Europskom parlamentu nastojati baviti vrlo praktičnim pitanjima. Najavio je da će HNS-ova pretkampanja trajati iduća dva mjeseca, te će biti usmjerena da hrvatskim građanima pokaže što im je i zašto zanimljivo i važno u europskoj obitelji.

"Pokušat ćemo ukazati na one stvari koje su građanima vrlo bliske, kao što je recimo na području telekomunikacija ukidanje roaminga, pojeftinjenje impulsa, pojednostavljenje poslovanja poduzeća, jeftinija energija, slobodno tržište. Sve su to stvari od kojih naši sugrađani neposredno imaju koristi", kazao je Radoš.

Osvrćući se na nisku izlaznost na prošlogodišnjim hrvatskim izborima za Europski parlament, rekao je kako je to opći, a ne samo hrvatski problem.

"Slab odaziv i problem nedostatka interesa prema Europskoj uniji nije samo naš, to je generalni problem Europe i ona se s time nosi. Na nama je u Hrvatskoj da našim građanima pokušamo približiti Europsku uniju i zainteresirati ih za to što se tamo događa", poručio je Radoš.

Naglasio je kako HNS na europske izbore izlazi u koaliciji sa SDP-om, IDS-om i HSU-om, te da pobjedom na tim izborima ove stranke žele demonstrirati svoju snagu i pokazati da je politika koju vode u Hrvatskoj dobra politika, stoji u priopćenju.

Pročitajte više