Radovi na željezničkom kolodvoru u Zagrebu odgođeni do ožujka

Foto: Arhiva

ZBOG vremenskih uvjeta odgađaju se radovi na zagrebačkom željezničkom kolodvoru. Umjesto u veljači, započinju u ožujku.

Snježni uvjeti i kiša ne idu na ruku radnicima koji su već početkom veljače trebali krenuti s radovima. Rok se prolongira do ožujka, a na kolodvoru će vrijediti i posebna regulacija prometa, kaže direktor organizacije i regulacije prometa HŽ infrastrukture Tihomir Španić.

"Bit će prekida prometa kroz Glavni kolodvor. Vlakovi iz smjera zapada završavat će vožnju na Zapadnom kolodvoru, dakle iz Varaždina, Savskog Marofa, Krapine, Stubice, Zaboka. Na Zapadnom kolodvoru vožnju će također završavati i vlakovi iz smjera Rijeke, Karlovca i Splita. Prigradski vlakovi iz smjera istok završavat će vožnju na stajalištu Maksimir", objašnjava Španić.

Lokalni vlakovi iz Koprivnice i Novske završavat će vožnju na kolodvoru Sesvete, a prijevoz putnika bit će organiziran prigradskim vlakovima. "Zbog toga ćemo povećati broj prigradskih vlakova na relacija Sesvete - stajalište Maksimir kako bi mogli preuzeti te putnike", dodaje.

Što se tiče brzih i međunarodnih vlakova ni oni neće stajati na Glavnom kolodvoru. "Oni će vožnju završavati na Zagreb-Resniku od kuda će biti organiziran prijevoz putnika na autobus i transfer do kolodvora. Međunarodni vlakovi u tranziciji ići pomoćnim prijevoznim putem od Sesveta preko Ranžirnog kolodvora-Zapadnog kolodvora i u smjeru zapada", zaključuje Španić.

Radovi traju od 1. ožujka od 23 sata pa sve do 11. ožujka do 4 sata ujutro, a putnici se u tom terminu mole za razumijevanje. U tijeku su i pregovori o uvođenju posebne tramvajske linije u vremenu radova i to na potezu Zagreb zapadni kolodvor pa Jukićevom, Jagićevom preko Glavnog kolodvora do okretišta Borongaj.

Pročitajte više