Ranko Ostojić umjesto Mimice postaje potpredsjednik Vlade

Foto: Davor Pongračić/Cropix

VLADA je Saboru uputila prijedlog o imenovanju ministra policije potpredsjednik Vlade nakon što je Neven Mimica otišao u Bruxelles. Vlada je prijedlog poslala jučer, stoga još nije uvršten u dnevni red.

Podsjetimo, Mimica je prošlog četvrtka po posljednji put kao potpredsjednik Vlade sudjelovao na sjednici Vlade jer odsad radi u Bruxellesu.

"Hvala lijepa svima na suradnji i na dobrim odnosima, pa i dobrom poslu koji smo zajednički radili. Kad smo prije nekih godinu i pol dana zajedno kretali u ovaj posao, činilo mi se, bio sam uvjeren da će dobre stvari za mene barem dugo trajati. Za mene su malo kraće trajale, evo godinu i pol dana, ali zbilja se nadam da će za sve vas te dobre stvari i taj dobar posao trajati dugo, trajati dovoljno dugo, možda i duže nego što bi neki priželjkivali u Hrvatskoj", rekao je Mimica.

Mimica je zaključio kako je počašćen odlaskom u Bruxelles i da će sve ono što je dobro radio u Vladi dalje ugrađivati u svoj posao. "Hvala vam lijepo, bilo je ugodno, bilo je dobro, bilo je zadovoljstvo raditi s vama. Hvala", poručio je Mimica.

 

Pročitajte više