Ranko Ostojić zaratio na Facebooku s novinarom: Ti nisi idiot, ti si Ivan Ugrin

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić na Facebooku je otvorio novi front. Upustio se u prepirku sa Ivanom Ugrinom, novinarom Slobodne Dalmacije, koji se borio protiv preseljenja u Dugopolje, a i Gay parade. Ostojić je primijetio fotografiju Ugrina u izdanju indijanskog poglavice pa je dopisao pod montažu sljedeće: "Ovaj dole kaže da sam idiot. Iskreno više me brine što radi i nedjeljom."

Ugrin Ostojiću: Na silu si okupirao Split s pederima

Ugrin nije ostao dužan pa se razvio zanimljiv dijalog. Nevolja je jedino što se nalazi na Ostojićevoj stranici pa je velik broj ministrovih Facebook prijatelja također opleo po Ugrinu, koji se u Slobodnoj bavi pitanjima crkve i religije. Prepiska inače traje već puna dva dana.

"Bravo ministre, oćeš na mene poslat interventnu, kao što si je i na Pučišćane", pita Ugrin Ostojića. Usput je konstatirao da je na silu došao u Split okupirati Rivu s pederima.

Navodni ugledni novinar i kolumnistica

"Ivane, šta si nervozan. Baš ti je lipa slika. I dok ti kao navodni ugledni novinar i kolumnistica za mene kažeš da sam idiot, ja i u mojoj novini koja se zove fejs objavljujem samo istinu, a ova tvoja fotka govori više od riječi. Ti uopće nisi idiot. Ti si jednostavno Ivan Ugrin", komentirao je Ostojić i pojasnio smisao ove Facebook komunikacije, koja se mnogima čini neprilična za jednog ministra. 

Ranku nikada neće zaboraviti Dugopolje

"Ranko. Ne brini se ti za mene. Vidiš ja radim i nedjeljom jer mijenjam tvoju prijateljicu, a moju kolegicu s posla, kako bi ona mogla s tobom paradirati. U skladu s dobro poznatim metodama, vadiš riječi iz konteksta i našu osobnu prepisku daješ svojim udarnim pesnicama nek se malo ispljuju. Samo zapamti. Sve se vraća, sve se plaća. Nećemo ti nikada ni zaboraviti što si nas iz Splita transportira u Dugopolje", podsjetio je Ugrin na doba kada je Ostojić kao član Uprave Slobodne Dalmacije za kadrovska i pravna pitanja iselio redakciju iz Splita, što je uistinu mnogima bila uvreda preko koje nisu nikako mogli preći. I nije da su samo desno orijentirani intelektualci poput Ugrina bili protiv selidbe, s tim se nikako nisu slagali ni Damir Petranović, a ni Ćićo Senjanović, za koje bi se teško mogla pronaći ikakva poveznica sa Ugrinovim svjetonazorom.

A u Koncilu nije prošao ni za letke...

Ne bi Ostojić bio Ostojić da nije odmah uzvratio uz obilje cinizma. Pozvao je svoje Facebook prijatelje da pokažu malo kršćanskih osjećaja prema Ugrinu.

"Zamislite kako je njemu. U listu kojeg su štampali hrvatski partizani. Koji se zove Slobodna Dalmacija. Pisat i gleda iz Dugopolja na Mosor. I da su ti isti partizani oteli fašistima Split i Dalmaciju. Nije mu lako. A u Koncilu nije prošao ni za letke. Najviše ga boli da pored ovolike količine davanja prostora fašistima u Slobodnoj Dalmaciji nitko ne zna da je ovaj sa slike kolumnistica", grubo se "našalio" Ostojić sugeriravši Ugrinu da je valjda "tetkica" i da bi mu mjesto trebalo biti u paradi.

"Znam da si tužan jer nisi nikoga umlatio niti nagovorio da to uradi za tebe"

Malo o Slobodnoj, malo o paradi, našlo se u sukobu na "fejsu" mjesta za svašta pa tako i za Sudamju.

"Ivane, bar ti dobro znaš da već pet godina nema pozivnice za mene na Svetog Duju. Ti to dobro znaš jer radiš spisak. A ja ne trebam tvoj poziv. I svake godine sam na Sudamji. Ne radi se o nametanju svjetonazora. Nego osiguranju da se čoporu koji kamenuje drugačije to onemogući. Znam da si tužan i da ti je žao što nisi uspio nikoga umlatiti niti nikoga nagovoriti da napravi to za tebe", napisao je Ostojić.

"Koji si ti idiot..."

"Ranko. Pa jebate koji si ti idiot, pa ja sam u svojoj kolumni pozvao ljude da se suzdrže od bilo kakvog nasilja. Nikad nikoga nisam mlatio, za razliku od tebe koji si prije nekoliko godina poslao na Torcidu u Splitu vodene topove. Za utjehu, moram ti reći da ni meni nikada nisu poslali pozivnicu za Svetog Duju, ali zato ja sa svojom djecom idem u procesiju. A ti idi s pederima ako te to veseli", odgovorio je Ugrin...

"Blago nama s ovakvom Vladom i ovakvim ministrima", zaključio je na kraju.

Pročitajte više