Ratko Mladić dobio ulicu u Novoj Pazovi

HAŠKI optuženik Ratko Mladić dobio je svoju ulicu u Novoj Pazovi. Da bi stvar bila još bizarnija, stanovnici navedene ulice račune i poštu dobivaju na adresu "tzv. Ratka Mladića", piše Alo.

Naime, nadležne institucije koje ispostavljaju račune za komunalije i druge usluge nisu bile spremne prihvatiti ime Ratka Mladića kao regularni naziv ulice. Pa su žitelji dodali oznaku tzv. "Sve smo morali sami uraditi. Kupili smo javnu rasvjetu, doveli vodu, struju, pa smo shodno tome, nazvali ulicu koja je tek jučer asfaltirana", kazao je Marko Janković, koji je prijavljen na čak pet adresa.

"Što fali da se ulica tako zove?! To je glas naroda. Taj narod je odatle izbjegao. Kad se netko s tim ne bi slagao, intervenirali bismo", rekao je poznati svećenik Srpske pravoslavne crkve, otac Hrista, koji je poznat po blagoslivljanju paravojne formacije Škorpioni.

"Ja sam Mladića poznavao još iz Knina, kada je bio pukovnik. Sjedili smo u kafiću zajedno. Nećemo promijeniti naziv, pa i sve da nam sude", dodao je Janković za Alo. Obitelj Ćuruvija koja živi u spornoj ulici kazala je kako taj naziv ulice postoji još od bombardiranja 1999. godine. Jedino im nije jasno kako se to ulice mogu nazivati po živim ljudima.

Pročitajte više