Ratzinger više neće imati nikakvog utjecaja u Crkvi i na izbor nasljednika!

Foto: AFP

"PAPA Benedikt XVI. već neko vrijeme nosi pacemaker, ali nije lošeg zdravstvenog stanja te je i dalje lucidan u ovo vrijeme donošenja svoje odluke o ostavci", izjavio je danas vatikanski glasnogovornik komentirajući glasine o tome kako 85-godišnji Papa napušta papinsku dužnost zbog bolesti, budući da je i sam kazao kako više "nema snage".

Federico Lombardi je naveo i kako su Papi baterije na pacemakeru zamijenjene prije tri mjeseca manjom rutinskom intervencijom te kako to ni u kom slučaju nije utjecalo na Papinu odluku o ostavci. "To nije utjecalo na odluku, razlog je njegova percepcija da u poodmakloj dobi više nema snage za obnašanje papinske dužnosti", naveo je Lombardi.

Lombardi je naveo i kako sadašnji papa, Joseph Ratzinger, po odlasku s dužnosti, više neće imati nikakvog utjecaja u Katoličkoj crkvi te kako neće utjecati na izbor svog nasljednika.

"Da je Benedikt XVI. htio i dalje imati nekog utjecaja u Crkvi, ne bi odstupio s dužnosti", kazao je Greg Burke, vatikanski savjetnik za odnose s javnošću.

Pročitajte više