Reagiranje gradonačelnika Umaga: Bilo je isplate prekovremenih sati, ali nije bilo nepravilnosti!

Foto:  ipress.hr (Vili Bassanese)

GRADONAČELNIK grada Umaga Vili Bassanese reagirao je danas na članak "SDP prijavio IDS-ova gradonačelnika zbog previsoke plaće, a zbog istih stvari ne diraju Predsjednika i sabor", a reakciju prenosimo u cijelosti. 
 
Obzirom da se nalazimo u razdoblju koje predhodi lokalnim izborima razumljive su mi političke borbe i nadmetanja, ali javnosti treba predočiti potpunu i objektivnu informaciju. Stoga dajem kronološki prikaz činjenica i dokumenata iz kojih je razvidno da sam se u svome radu rukovodio tada važećim zakonima i službenim mišljenjima nadležnog Ministarstva.
 
U članku se tako, između ostalog, navodi: “Valja naglasiti kako su mediji svojevremeno pisali kako  je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese iz gradskog proračuna isplatio od 5. lipnja 2009. do 31. srpnja 2011. naknadu za 57 prekovremenih sati. Tadašnji ministar Davorin Mlakar ustvrdio je da na to nema pravo.”
 
Nesporno je da je došlo do isplate prekovremenih sati, ali temeljem Odluke Gradskog Vijeća Grada Umaga od 2. lipnja 2010. godine te pozitivnog Mišljenja Ministarstva Uprave od 27. rujna 2010. godine.
 
Naknadno Mišljenje Ministarstva Uprave, kojeg navodite u tekstu članka, izdano je 8. rujna 2011. godine, dakle u vremenu kada isplata prekovremenih sati nije ni bilo.

Pročitajte više