Reforma EU povod za prvi posjet jednog britanskog premijera Sloveniji

Foto: Hina

BRITANSKI premijer David Cameron boravio je u četvrtak navečer u kraćem radnom posjetu Sloveniji, gdje je na Brdu kod Kranja razgovarao sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom kako bi mu predstavio reforme Europske unije koje njegova vlada koja je najavila referendum o ostanku ili izlasku Velike Britanije u EU-u predlaže zemljama članicama.

Cameron je prvi britanski premijer koji je posjetio Sloveniju, a nakon susreta s Cerarom rekao je da mu je osobno predstavio svoju viziju o potrebnim europskim reformama i da bi te reforme koristile svima.

"Britanski su prijedlozi ključni, ne samo za Veliku Britaniju nego mogu koristiti svim članicama", kazao je Cameron, te zahvalio za srdačan prijem u Sloveniji i pohvalio vrlo dobru međusobnu političku i gospodarsku suradnju.

Cerar je u kratkoj izjavi za medije kazao da su svi čelnici u EU-u, a ne samo Cameron, svjesni da su pred europskom integracijom krupni izazovi i potreba velikih promjena kako bi se EU i dalje razvijala.

"Slovenija želi uspješnu, međusobno povezanu i jedinstvenu Europsku uniju, barem u ključnim elementima, a u prvom redu Uniju u kojoj će Velika Britanija biti značajna članica", kazao je Cerar.

"Zato računamo da ćemo s Velikom Britanijom i dalje graditi europsku zajednicu za dobro svih europskih državljana", istaknuo je Cerar.

Pročitajte više