Rekvijem za splitsku kulturu: Pogledajte u kakvom je stanju koncertna dvorana Kamila Tončića

Screenshot: Youtube

HRVOJE TOMASOVIĆ, kandidat HDSSD-a za gradonačelnika Splita, za posljednji je čin svoje kampanje izabrao - koncert. Ne običan svakako. 

Rekvijem za splitsku kulturu u dva stavka, Adaggio od Albinonia i Ave Maria od Schuberta, odsviran je u potpuno opustošenoj koncertnoj dvorani Kamila Tončića sagrađenoj još 1905. godine. Riječ je o gradskom prostoru u Hrvatskom domu u samom središtu Splita, za koji nijedna vlast dosad pa tako ni Kerumova, nije našla snage da ga vrati u prijašnje stanje i obnovi, unatoč tome što Split desetljećima vapi upravo za takvim prostorom.

Nekad centar svita, a danas...

"Ovo je primjer da Split može biti centar kulture, grad sa stogodišnjom koncertnom dvoranom, grad umjetnika i umetnosti. Nakon pustih godina propadanja gradske imovine i nebrige svih administracija, organizirali smo prvi koncert u splitskoj koncertnoj dvorani Kamila Tončića. Darujemo ga Splićanima u nadi da će netko ipak shvatiti da smo nekada bili centar svita", kaže Tomasović, koji u svom programu, između ostalog, ima i obnovu ove koncertne dvorane, ali i još čitav niz zanimljivih projekata u segmentu kulture.  

Pročitajte više