Riječki HNK u kontra šator-revoluciji na Korzu: Svi šatoraši su jednaki, samo su neki jednakiji

Foto: Facebook

HNK IVANA pl. Zajca postavio je na Korzu u Rijeci šator s nazivom kazališta te natpisom "Dobro došli u životinjsku farmu", "Svi su jednaki" i "Ali neki su jednakiji" najavljujući tako premijeru "Životinjske farme" te aludirajući na prosvjed branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, a tekst o tome ilustriran fotografijama objavljen je i na facebook profilu kazališta.

Na profilu kazališta pod naslovom "Šatoraši najavljuju Životinjsku farmu" objavljen je tekst u kojemu se navodi da je riječ o akciji "Budimo jednakiji" te se pozivaju građani da dođu i razgledaju šator HNK.

Ističe se da šator ima sve potrebne dozvole ta da prilikom njegova postavljanja nije prekršen nijedan zakon Republike Hrvatske.

Čvarci i knjiga utisaka

Uz taj su tekst objavljene i fotografije prosvjednika u šatoru u Savskoj, među kojima je i Đuro Glogoški te tri fotografije s protuprosvjeda 14. ožujka s Trga bana Josipa Jelačića bez popratnog teksta.

U šatoru je postavljen stol s vrećicom čvaraka, zrcalom i "knjigom utisaka".

Građani su prolazili uz šator rijetko se zaustavljajući, a poneki su i ušli u njega. Dvoje građana na natpise pred šatorom postavilo je gaće s otisnutom fotografijom intendanta riječkoga HNK Olivera Frljića. 

KONTRA ŠATOR-REVOLUCIJA U ŽIVOTINJSKOJ FARMI!Invetivnost onih kojima smeta naša šatorizacija javnog prostora svela se...

Posted by Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka on Thursday, March 26, 2015

Predstava "Životinjska farma" prema romanu Georgea Orwella u režiji Andrasa Urbana premijerno će se izvesti 30. ožujka na sceni HNK Ivana pl. Zajca.

Pročitajte više