Ruža Tomašić: Podržavam preferencijalno glasovanje!

Foto: Hina

PREDSJEDNICA HSP AS Ruža Tomašić na svojoj je facebook stranici podržala ideju o preferencijalnom glasovanju iako Predsjedništvo i Glavni stan stranke nisu dali podršku Inicijativi "U ime obitelji".

"Preferencijalno glasovanje na izborima na svim razinama predstavljalo bi iskorak u demokratskom uređenju našeg društva. Podržavam!", poručila je Tomašić na svojoj facebook stranici, dok glavni tajnik te stranke Pero Ćorić pojašnjava kako je riječ o njezinom privatnom mišljenju.

HSP AS neće sudjelovati u aktivnostima "U ime obitelji"

"To je njezino mišljenje s obzirom da smo mi kao stranka nedavno na sjednici Glavnog stana i Predsjedništva u Zadru odlučili kako nećemo sudjelovati u aktivnostima za referendum U ime obitelji, no ostavili smo članstvu da po svom nahođenju glasuju ili ne", rekao je Ćorić za Hinu.


Iako HSP neće sudjelovati u organizaciji tog referenduma neke stvari iz tog "paketa", kaže Ćorić, ipak podržavaju.

Ćorić: Markić to radi zbog osobne promocije

"Procjena je da gospođa Markić sve to radi zbog osobne promocije, no mi u tome ne bismo sudjelovali", ističe glavni tajnik HSP AS.

Inicijativa "U ime obitelji" od 21. rujna do 5. listopada prikuplja potpise za održavanje referenduma kojim bi se "pravičnije uredilo izborno zakonodavstvo" u Hrvatskoj, a saborske zastupnike već od idućih parlamentarnih izbora "biralo imenom i prezimenom".

Pročitajte više