Ruža Tomašić okuplja sve pravaške stranke

Foto: Robert Fajt / Cropix

PREDSJEDNICA Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Ruža Tomašić danas je najavila moguće okupljanje svih pravaških opcija.

"Mi cijelo vrijeme govorimo kako treba ujediniti pravaše, odnosno kako trebamo ići zajedno. Mi smo konačno to pokrenuli i izabrali pregovarački tim koji će pregovarati s drugim pravaškim strankama. Taj se tim sastoji od predsjednika Glavnog stana Denisa Bevande, zamjenika predsjednice stranke Ivana Tepeša i glavnog tajnika Pere Ćorića", rekla je Tomašić.

"Ne želimo biti taoci politike"

Iz HSP AS osvrnuli su se i na situaciju oko takozvanog 'lex Perković'. "Inzistiranje Vlade i premijera Milanovića na održavanju ovog zakona Hrvatsku će dovesti do predstečajne situacije i to iz razloga što nam Europska komisija prijeti uskraćivanju pristupa europskim fondovima", rekao je Ivan Tepeš, zamjenik predsjednice stranke.

"Mi u HSP-u AS smatramo da su trenutno europski fondovi i njihova iskoristivost jedna od injekcija za posrnulo hrvatsko gospodarstvo i ne želimo biti taoci politike na način da zbog štićenja komunističkih zločina i komunističke prošlosti hrvatska država i hrvatski građani danas gospodarski trpe", istaknuo je Tepeš.

Selektivna pravda

Pravaši su pozvali predsjednika Ivu Josipovića da vrlo jasno premijeru i Vladi kaže da hitno opozovu ovaj zakon.

"On to do sada nije napravio iako je njegov glavni slogan u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika bio 'Pravda'. Ovdje vidimo da se pravda selektivno odnosi. Kada je general Gotovina bio uvjet za nastavak pregovora s Europskom unijom, onda su ga sve te silnice pošto-poto htjele izručiti, izručile su ga na kraju, i govorile da se pravda dokazuje na sudu. Pitamo predsjednika Josipovića zašto misli, barem se do sada nije o tome izjasnio, da se nevinost gospodina Perkovića isto tako ne treba dokazati na sudu", zaključio je Tepeš upitavši se ne leži li razlog tog neizjašnjavanja u tome da je sin Josipa Perkovića, Saša, savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte više