"Ruža i lav": Talijan ubio prostitutku, a detalje zločina opisao u knjizi

PROŠLOG tjedna talijanska policija je uhitili 34-godišnjeg filozofa Danielea Santa zbog sumnje da je u veljači ubio 20-godišnju nigerijsku prostitutku, a čin je opisao u svojoj knjizi "Ruža i lav".

Santa je optužen za ubojstvo Anthonije Egbune, čije tijelo je 26. veljače pronađeno u brani u rijeci Po. Prema riječima istražitelja, Santa je u rijeku bacio prostitutku s kojom je prethodno razvio prisan odnos. U njegovoj knjizi mladi Talijan želi nigerijsku prostitutku maknuti s ulice. Lik ne uspijeva u svom pokušaju te odnos završava ubojstvom djevojke.

U knjizi ubijena "iz rafala", a u stvarnom životu nožem


"Volio ju je sve više i više, no ona željela napustiti posao na ulici", napisao je u knjizi Sante te je dodao da su liku propala sva nastojanja da promijeni stil života i zbog toga je ona postala njegova žrtva. No, postoje i razlike između priče i stvarnog ubojstva. Dok je prostitutka u knjizi ubijena "iz rafala", obdukcija je pokazala da je Egbuna usmrćena nožem.

Nigerijskoj prostitutki su na tijelu pronašli nekoliko dubokih ubodnih rana. Prema saznanjima istražitelja, žena se borila sa napadačem koji je nakon zločina tijelo bacio u rijeku Po.

Pročitajte više