SDP i HDZ razmišljaju isto: HNS-ovac Vlahušić mora odstupiti s mjesta gradonačelnika Dubrovnika!

Foto: Nikša Duper/ Dubrovački vjesnik/ Cropix 

"GRADONAČELNIK bi trebao još danas podnijeti ostavku na sve funkcije kao moralni čin", rekao je danas Niko Šalja zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića komentirajući nepravomoćnu presudu  na Županijskom sudu u Splitu. 
 
Riječ je o svojevrsnom raspletu afere Šipan, a Vlahušić je za zloupotrebu položaja i ovlasti dobio godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine. Nepravomoćno je osuđen i njegov koalicijski partner Pero Vićan i to na 10 mjeseci uvjetno zbog poticanja, također uz rok kušnje od tri godine. Šalja koji dolazi iz redova SDP-a ujedno je i kandidat te stranke za gradonačelnika grada Dubrovnika na sljedećim lokalnim izborima.
 
Zanimljivo je da Šalja u svom komentaru naglašava kako je epilog afere Šipan zapravo rezultat "sustavno lošeg načina rada" te donošenja ad hoc odluka bez ikakvih konzultacija i razmišljanja. 
 
Slično kao i Šalja razmišlja i Dubravka Šuica iz redova HDZ-a koja kaže da bi bilo moralno nakon ovakve, iako nepravomoćne presude, da se Vlahušić povuče. Podsjetimo kako je Vlahušić naglasio kako ne misli dati ostavku već će mandat odraditi do kraja. 

Pročitajte više