SDP je godinama podržavao Bandića, a sada bi ga najradije zaboravili: Ostojićev rat plakatima protiv Bandića

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić izabrao je taktiku kojom se nada da će doći do pobjede na lokalnim izborima. No, možda upravo tom taktikom izazove kontraefekt. Naime, Ostojić je još prije mjesec dana oštro napao vlastitu stranku koja je godinama bila uz Milana Bandića i podržavala ga.

"Milan Bandić grijeh je SDP-a kojim je stranka pala na ispitu na kojem se testirala njena odgovornost prema građanima", rekao je Ostojić i dodao: "U ključnom trenutku, kad nam je trebalo postati jasnim ono što se danas iz aviona vidi, da Milan Bandić nije naših uvjerenja, da nije socijaldemokrat, čvrsto smo zažmirili. U ime tzv. višeg interesa, a činilo se u tome trenutku da je jedini viši interes zapravo vlast, zabili smo tada glavu u pijesak. No, trebali smo znati, trebali smo se već onda osvijestiti da vlast nikada nije i nikada ne će biti opravdanje za odustajanje od vlastitih principa, od vlastitog identiteta. Stranka je sada dobila priliku za popravni ispit".

Ovih su dana Zagrebom osvanuli i plakati koji su direktno usmjereni na Bandića.

"Potrošio je 11 milijuna kn za ukrasnu rasvjetu Domovinskog mosta. Tim novcem mogli smo urediti 135 dječjih igrališta", samo je jedna poruka. Na svakoj piše i: "A što je tebi bitno'". Ostale poruke pogledajte u galeriji.

Pročitajte više