SDP kažnjen: Tri mjeseca bez novca iz proračuna!

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

SABORSKI odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav većinom glasova je prihvatio prijedlog Državne revizije da se SDP-u te zastupnicima Vladimiru Bileku i Furiju Radinu na tri mjeseca uskrate sredstva iz državnog proračuna jer nisu na vrijeme objavili financijsko izvješće.

"Zakasnili minutu ili tjedan dana, kašnjenje je kašnjenje", ustvrdio je predsjednik Odbora, SDP-ov Peđa Grbin priznajući u ime stranke da su pogriješili i da trebaju snositi sankcije.

Profesor prava Branko Smerdel ne vidi smisla u tome da stranka sama sebe kažnjava rekavši da Državna revizija za sličnu situaciju prije godinu dana nije djelovala.

I Milorad Pupovac pozdravlja stav SDP-a dodajući da je ovdje riječ o neproporcionalnom sankcioniranju. "Jasno je da SDP do sada nije kasnio i da je imao opravdani razlog zašto su kasnili. Na koncu konca su se ispričali", rekao je Pupovac koji je kod glasovanja za sankcije jedini bio suzdržan.

SDP-ova Ingrid Antičević Marinović pohvalila je rad Državne revizije rekavši da ono pokazuje da se ove vlasti ne treba bojati. GONG-ov Dragan Zelić istaknuo je kako je ovo dobra poruka svima.

Inače, HDZ-ovi članovi Odbora nisu nazočili ovoj sjednici.

Prihvatili kaznu pa će promijeniti zakon

Premijer Zoran Milanović ranije je govoreći o zahtjevu Državne revizije da se SDP-u uskrati novac iz proračuna na tri mjeseca, čime vladajuća stranka ostaje bez oko pet milijuna kuna, kazao da kaznu prihvaća, ali nazvao ju je apsurdnom, te najavio promjene zakona! "Mi ćemo snositi posljedice, a nakon što nas se kazni, promijenit ćemo zakon. Jer možemo", izjavio je predsjednik SDP-a i hrvatski premijer, te najavio da će SDP pokušati osporiti kaznu pred Upravnim sudom.

> Milanović: Nakon što nas se kazni, promijenit ćemo zakon. Jer možemo

Pročitajte više