SDP napravio kako im je Karamarko naredio: Vraćaju grb na tablice

Foto: Hina

POBJEDNIČKI dizajn s natječaja Ministarstva unutarnjih poslova za osmišljavanje izgleda novih registarskih tablica nije se pokazao pretjerano korisnim. Ministarstvo je naime objavilo kako će na mjestu gdje su trebale biti kockice na kraju ipak biti grb.

> Ovo su nove registarske tablice


Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je nakon današnje sjednice Vlade kako će na budućim registarskim tablicama ostati grb Repulike Hrvatske, što je i Vlada potvrdila na Twitteru.

"Na nove registarske tablice stavit ćemo hrvatski grb na mjesto gdje su trebale biti kockice, a s lijeve strane će biti oznaka EU", stoji u obavijesti.


Ostojić se osvrnuo i na komentare šefa HDZ-a Tomislava Karamarka koji napao vladajuće da dizajn tablica "previše podsjeća na stari SDP-ov simbol".

"Više mi sliči na HDZ-ov znak. Oni imaju kockicu plavu i crvenu, za razliku od SDP-a koji imaju potpuno crvenu i bijelu boju. Grb će sigurno biti na registracijskoj pločici", rekao je Ostojić.

"Tako, da ne bi bilo zabune i da ne bi bilo slučajno bilo kakve dileme oko toga da nam netko podmetne upravo znakove koji podsjećaju na znak HDZ-a, mi ćemo na mjesto gdje su trebale biti kockice staviti, hrvatski grb, i ostat će ista tablica kakva je bila sa znakom Europske unije i to je to", rekao je Ostojić.

> I Karamarko udario po novim tablicama: Dobro da nisu dodali zelenu kockicu i stavili na njih grb SDP-a

"Stavljaju neke kockice, dobro da još nisu stavili onu zadnju zelenu kockicu koja označava simbol SDP-a. Mi ćemo biti protiv toga", rekao je među ostalim Karamarko.

Ostojić je rekao da mu nije jasno zašto se HDZ buni jer i "oni u svojem simbolu imaju kockice".

Pročitajte više