"SDP-u bi uskoro svi koalicijski partneri mogli okrenuti leđa"

Foto: Hina

PRIJETI li unutarstranački rat SDP-u? Slavko Linić je najavio napad, Zoran Milanović sprema protunapad, a da su promjene nužne poručuje Tonino Picula.

Potrebne su promjene u koaliciji i stranci, ocjenjuje nakon neuspjeha SDP-a na izborima za EP, izabrani europarlamentarac Tonino Picula. Istodobno, smijenjeni Slavko Linić ne miri se sa sudbinom i najavljuje da će po prvi put staviti sebe ispred stranke. No, u protunapad će i šef stranke. Milanović poručuje da je izabran da vodi SDP i Vladu do idućih parlamentarnih izbora. Prijevremeni mu ne padaju napamet.

Ima li do tada vremena za popravak? Politolog Ivan Rimac spominje ORaH koji bi mogao nastaviti preotimati članstvo SDP-u, a smatra i da bi parteri SDP-u mogli okrenuti leđa.

"On je najavio nastaviti još žešće istim pravcem bez obzira što je poruka glasača bila upravo da im se ne sviđa pravac kojim on vodi ovu državu. Vjerojatno će koalicijski partneri već ovog ljeta krenuti putem izlaska iz koalicije kako bi postigli bolje pozicije za iduće izbore", smatra Rimac.

Pročitajte više