SOA istražuje tko je plasirao informaciju o zatvaranju sisačke rafinerije?

Foto: SEA

SIGURNOSNO-OBAVJEŠTAJNA AGENCIJA (SOA) navodno istražuje tko širi neslužbene informacije i dezinformacije o Ini, među kojima je najnovija ona o tome da se planira zatvaranje rafinerije u Sisku.

Kako je RTL-u neslužbeno potvrđeno iz izvora bliskih Vladi i naftnoj kompaniji, u Ini se provodi interna istraga o tome tko je u medije pustio navode o zatvaranju sisačke rafinerije. Slučajem se navodno bavi i SOA jer medijski rat neslužbenim informacijama šteti nacionalnim interesima.

"Taj medijski rat naravno šteti interesima radnika Ine", rekla je predstavnica radnika u Nadzornom odboru Ine, Maja Rilović.

A što će zapravo biti sa sisačkom rafinerijom znat će se u srijedu. Na dnevnom redu Uprave Ine očekuju se čak tri sporne odluke: ona o gašenju rafinerije, o otpuštanju viška radnika te o prepuštanju benzinskih crpki privatnicima.

"Prvo ćemo sačekati da vidimo hoće li do te odluke doći, a nakon toga poduzet ćemo sve u našim mogućnostima da ne naštetimo Ini", poručio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.
 

Pročitajte više