Sabo spreman dati ostavku ako će to donijeti mir: Dvojezična ploča na vrtiću ne smeta nikome jer ju je postavio HDZ

Foto: Vlado Kos / Cropix

GRADONAČELNIK Vukovara Željko Sabo kazao je kako je spreman podnijeti ostavku ako bi se time dobio mir u gradu.

"Ako treba da bude mir ili da se to riješi, sutra ću reći - podnosim ostavku" izjavio je Sabo u emisiji "Intervju tjedna" osječkog studija Hrvatskog radija. Nadodao je kako bi se u tom slučaju ponovno kandidirao za gradonačelnika "pa neka građani Vukovara odluče".

Sabo je kazao kako su mu posljednji dani jedni od najtežih trenutaka u život. Upitao je čime je on to zaslužio s obzirom na to da je hrvatski branitelj koji je bio u logoru, te da je 2009. godine stavio veto na dvojezičnost.

"Zar sam kao hrvatski branitelj i čovjek koji je bio u logoru i bio principijelan 2009. to zaslužio?", upitao je podsjetivši da su HDZ, SDSS i HSP u Statut Grada Vukovara 2009. uveli dvojezičnost, a da je on na to stavio veto. "Možemo izuzeti određene dijelove grada od dvojezičnosti, ali pretpostavljam da ne postoji mogućnost da u okviru Ustavnog zakona to bude isključivo za cijeli Vukovar", rekao je.

Istaknuo je da ispred srpskog vrtića u Vukovaru od 1998. godine stoji dvojezična ploča "i to nikome ne smeta jer je to postavio HDZ". Kazao je i kako ne bi bilo prosvjeda da je HDZ na vlasti u Vukovaru. Sabo je kazao kako neće birati vrijeme kada će šetati gradom iako su mu iz policije savjetovali da određeno vrijeme ne šeta Vukovarom.

Pročitajte više