Sanader nema za jamčevinu; Luka Bebić: I prije sam založio nekretninu za njega, i sada ću

Foto: Hina

IVO SANADER nema čime platiti jamčevinu. Njegova imovina je blokirana, kao što je bila blokirana i kada je prvi put morao uplatiti jamčevinu za izlazak iz pritvora. Sud je zabranio raspolaganje osobnom i obiteljskom imovinom vrijednom oko dva milijuna eura. U to spada i veći dio obiteljske kuće, umjetnine i brojni bankovni računi.

Pri prvom izlasku na slobodu Mirjana Sanader je založila neblokiranu trećinu obiteljske kuće u Kozarčevoj. Izlasku iz pritvora pomogli su prijatelji.

Novac su skupljali prijatelji Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović. Založene su i nekretnine pa je tako Bebić dozvolio državi da se uknjiži na njegovu kuću u Komarni, Zubović na svoj svoj stan u Zagrebu, Rošinov stan u Splitu. Dvije osobe među kojima i je bio i bivši nogometaš Tomo Šokota skupile su 300 tisuća eura u gotovini.

Kada bi Ivo Sanader uspio prikupiti 12,4 milijuna kuna u gotovini mogao bi već sutra izaći iz zatvora. No, bude li trebao dati nekretnine cijeli bi se postupak mogao otegnuti jer za nekretnine treba provesti i zabilježbu u zemljišnim knjigama.

I ovoga puta morat će računati na prijatelje voljne jamčiti za njega, ne ponovi li se presedan kao kada je Marijan Hanžeković, odvjetnik Milana Bandića, sam položio novac da bi svog klijenta izveo na slobodu.

Luka Bebić: Opet ću dati jamčevinu za Sanadera

"Ništa se ovih godina nije promijenilo. Kao što sam dao i prije, dat ću i sada u nekretninama koje, koliko vidim, sud prihvaća. Ja sam Ivin prijatelj, a još je sveti Augustin o prijateljstvu rekao: Ako je prijateljstvo postojalo pa se zbog nečega prekinulo, onda nije ni postojalo", rekao nam je Luka Bebić.

"Ponovno ću pomoći. Založit ću svoje nekretnine kao i prije. Prijateljstva kod mene nisu na određeno vrijeme pa tako ni prijateljstvo s Ivom Sanaderom", rekao je Indexu Jerko Rošin.

Pročitajte više