Šatoraši: Prosvjedovat ćemo zajedno s udrugom Franak, i branitelji imaju kredite u švicarcima

Foto: FAH

PROSVJEDNICI u Savskoj 66 održali su konferenciju za novinare danas u 11 sati u šatoru pred Ministarstvom branitelja. U pozivu na pressicu kojeg je potpisao Đuro Glogoški stajalo je da će glavna tema biti najava daljnjih aktivnosti.

Žele Milanovića na okruglom stolu

Na press konferenciji tako se govorilo o prosvjedu, odnosno "skupu zajedništva", kojeg šatoraši organiziraju na Trgu bana Jelačića 2. svibnja, kao i o okruglom stolu koji će se u Zagrebu održati 29. travnja.

Šatoraši su naglasili da su na okrugli stol pozvali Zorana Milanovića, Kolindu Grabar Kitarović, Josipa Bozanića, Josipa Leku, Vesnu Nađ, Predraga Matića i Bojana Glavaševića, te kako očekuju da će svi koji su pozvani i doći na okrugli stol. No, tvrde da iz iz Banskih dvora nije još potvrđeno dolazi li premijer ili ne. Dolazak su, tvrde šatoraši, potvrdili predsjednica Grabar Kitarović i kardinal Bozanić.

Na Trg dovode Thompsona i Mišu Kovača

Govoreći o najavljenom prosvjedu, šatoraši su poručili da će imati "bogat kulturno-umjetnički program" kako bi privukli veliki broj građana. Zvijezda prosvjeda će, kao što je već ranije najavljeno, biti Marko Perković Thompson, a danas je najavljeno da će koncert održati i Mate Mišo Kovač.

"Od 17 sati počet će nastupi KUD-ova iz čitave države, a u 18 sati održat će se misa u katedrali. Prisjetit ćemo se 12 redarstvenika, ali i sedam civila poginulih u granatiranju Zagreba. Zatim slijedi program na trgu u kojem će sudjelovati niz KUD-ova, glazbenika, klapa, tamburaša, nastupit će Thompson i Mišo Kovač", rekao je Glogoški, dodavši da "neće biti političkih govora, ali će branitelji iz šatora poslati jasnu poruku".

Šatoraši podržavaju prosvjede udruga Blokirani i Franak

Glogoški također tvrdi da šatoraši podržavaju prosvjede udruga Blokirani i Franak. "Ima i branitelja s kreditima u francima. Zato ćemo sutra dati potporu Udruzi Franak", rekao je Glogoški.

Podsjećamo, Udruga Franak najavila je za subotu prosvjed u Zagrebu, koji počinje u 12 sati okupljanjem na Trgu francuske republike. Udruga Franak očekuje da će na ulice izaći više desetaka tisuća ljudi. Zbog prosvjeda će promet u centru grada biti blokiran.

Glogoški osobno pozvao Milanovića na okrugli stol

Podsjetimo, Đuro Glogoški jučer je osobno došao u Banske dvore urudžbirati poziv premijeru Zoranu Milanoviću na okrugli stol koji će se održati iduće srijede u Novinarskom domu.

Nakon toga je novinarima pred Banskim dvorima izjavio da je urudžbirao poziv Milanoviću jer on ignorira zahtjeve prosvjednika za razgovorom, te izrazio očekivanje da će se premijer odazvati pozivu.

Na upit o prosvjedu Udruge blokiranih na Markovu trgu i drugim prosvjedima koji su najavljeni za iduće dane, te najavama "vrućeg proljeća" za Vladu Glogoški je odgovorio: "Pa sigurno, vidjet ćemo".

Mi smo 186. dan u Savskoj 66, ispred Ministarstva branitelja, i vidimo da iz Vlade nema razumijevanja, kao ni iz Hrvatskog sabora, rekao je Glogoški.

 
 
 

Pročitajte više