Šatoraši i govor mržnje: "Pljuni ga metkom u četničko čelo"

Screenshot: Facebook

JUNAČINE iz Savske odlučile su tužiti Index i Jutarnji zbog govora mržnje. "Govor mržnje" koji ih je zasmetao su tekstovi kojima su Index.hr i Jutarnji list razotkrili Glogoškog u protupravnom prisvajanju kuće i oduzimanju prava ostalim invalidima da tu kuću koriste. Kako nas nisu mogli tužiti za razotkrivanje istine, izmislili su tužbu za ono u čemu su sami najbolji - širenje mržnje.

Podsjetimo na samo neke od prijetnji i uvreda koje su šatordžije i njihovi simpatizeri, među njima mnogi sadašnji i bivši zaposlenici DORH-a i drugih ministarstava, uputili pokretaču i novinarima Indexa.

Prijetnji i uvreda primili smo na stotine, izdvajamo samo pristigle nakon jednog Facebook statusa Matije Babića u kojem je napisao da bi se veterani iz Savske trebali prestati nazivati braniteljima jer je rat odavno završio.

Kakvi su tek bili u ratu?

Ako su takvi u miru, strah nas je i pomisliti kako su se takvi veliki branitelji, mirotvorci i kršćani ponašali u ratu.

Među onima koji su prijetili nalaze se sljedeća imena: Dražen Katić, Mirsad Zumbo, Matija Pernar, Antonija Ivić Bešker, Neno Petrić, Willy Topalović, Dubravka Guberac, Ana Mandarić, Mark Antić, Hashim Haljeti, Toni Bliznec, Janja Zadro, Daniel Glad i mnogi drugi čija ćemo imena i prijetnje periodički objavljivati.

Javne prijetnje uglavnom nismo prijavljivali policiji, smatrajući kako bi policija gore navedeni šljam trebala sama goniti po službenoj dužnosti.

Pročitajte više