Sava progutala 21-godišnjeg mladića na divljem kupalištu kod Davora

Ilustracija: Google Street View

PRIPADNICI Specijalne jedinice policije iz Osijeka danas su pronašli tijelo 21-godišnjeg Matije Janusa iz Starog Petrova Sela koji se u četvrtak s prijateljima došao osvježiti na neurođenoj i opasnoj plaži "Skela" prepunoj rupa nastalih vađenjem pijeska.

Matija je navodno slabo plivao, a njegovi prijatelji nisu odmah primijetili njegov nestanak. Kad su shvatili da ga nema nastupila je panika i upućen je poziv policiji koja je angažirala i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja koji su u četvrtak poslije 18 sati započeli s pretragom savskog dna.

"Uključilo se deset članova HGSS-a od kojih su tri ronioca, a pretraživanje rijeke podvodnim svjetiljkama trajalo je do 21.45 sati," rekao je za Glas Slavonije Hrvoje Šulentić, tajnik brodske jedinice HGSS-a.

Potrazi su se jutros priključili i policijski ronioci iz Osijeka koji su nakon četrdesetak minuta pronašli tijelo mladića čemu je svjedočila i nekolicina njegovih prijatelja s kojima je u četvrtak otišao na kupanje.

Hrvoje Šulentić i sam se uvjerio da je kupalište kod Davora zbog puno rupa izuzetno opasno. "Trebalo bi postaviti plutajuće brane da se označi mjesto za neplivače i one koji se slabije snalaze u vodi", rekao je tajnik slavonskobrodskog HGSS-a.

Matija je prva ovogodišnja žrtva utapanja u Brodsko-posavskoj županiji.

Pročitajte više