Šef HŽ Holdinga: Nemam nikakve veze s medijskom hajkom na Mirelu Holy!



"ODLUČNO odbijam optužbe da sam na bilo koji način distribuirao e-mail poruku", priopćio je Rene Valčić, predsjednik Uprave HŽ Holdinga.

Podsjećamo, ministrica Mirela Holy morala je podnijeti ostavku nakon što je u medije procurila korespodencija u kojoj od Valčića traži da od otkaza spasi tajnicu Heidi Maziju, inače suprugu SDP-ovca Gorana Mazije.

"Da sam taj e-mail smatrao pritiskom, obavijestio bih Milanovića"

Valčić tvrdi da je informaciju da je e-mail izašao u javnost dobio od novinara, preko telefonskog upita koji je u Službu korporativnih komunikacija HŽ Holdinga stigao u srijedu oko 14 sati.

"Notorna je laž i to da je e-mail kružio tri mjeseca i da sam ga sada plasirao. Da sam tu elektroničku poruku gđe Holy smatrao bilo kakvom vrstom pritiska na rad Uprave HŽ holdinga, onda bih o tome obavijestio premijera Milanovića osobno i odmah, a ne bih je slao novinaru nakon tri mjeseca", kaže Valčić.

"Nekima je potrebno kompromitirati željeznicu"

Šef Uprave HŽ Holdinga ističe da "takva laž u normalnim okolnostima ne bi bila vrijedna komentara". No, ovdje se radi o, kako kaže Valčić, posebno osjetljivom trenutku za željeznicu.

"Nekima je potrebno kompromitirati Upravu HŽ Holdinga koja je napravila Projekt restrukturiranja, a kako bi se skrenula pozornost sa bitnih tema", kaže Valčić, te ističe da se idući tjedan održava sjednica Nadzornog odbora HŽ Holdinga na kojoj će biti nadležni i resorni ministri, te će se odlučivati o Projektu restrukturiranja.

"I prvoga dana i sada, nakon goleme medijske hajke na gđu Holy, poruku i dalje smatram traženjem informacije o radnopravnom statusu djelatnice koja je raspoređena sukladno ugovoru o radu, kada su se za to stekli formalni uvjeti. Ali to, očito, nikome sada više nije bitno", zaključio je Valčić.

Pročitajte više