Šefica HRT-ove pravne službe traži od policije da istraži prijetnje koje joj je uputila Silvija Luks

ODVJETNIK šefice pravne službe na HRT-u Zrinoslave Delić, Nenad Strukan, zatražio je od policije da istraži kaznenu prijavu koju je njegova stranka u ožujku podnijela protiv Silvije Luks - Kalogjere zbog prijetnje.

Odvjetnik Strukan u dopisu Policijskoj postaji Trnje podsjeća da je Delić 30. ožujka podnijela kaznenu prijavu protiv Silvije Luks zato što joj je prijetila kao službenoj osobi. Navodi da je Delić "rukovoditelj radne jedinice pravni poslovi i ljudski resursi HRT-a, a obavlja i poslove tajnice Programskog vijeća HRT-a, kao i tajnice zajedničke sjednice Programskog vijeća HRT-a i Nadzornog odbora HRT-a".

"Ostvarile su se prijetnje Silvije Luks"

"Kako do današnjeg dana moja stranka nije zaprimila nikakvu obavijest provodom njene prijave, a prijetnje koje je prijavljena Silvija Luks-Kalogjera izrekla mojoj stranci su se i ostvarile, ovim putem vas pozivam da hitno postupite po prijavi i provedete postupak bez odlaganja", piše policiji Strukan. Podsjeća da je Delić u prijavi navela da joj je Luks, "pored ostalog navedenog", zaprijetila da će ju "uništiti, kao i da će je prijaviti" zbog odnošenja dokumentacije iz zgrade HRT-a.


Odvjetnik potvrđuje da su Delić jučer policajci pozvali na obavijesni razgovor, nakon što je stigla prijava da je ona "iznosila veći broj registratora i iste utovarila u privatno vozilo nepoznatih registarskih oznaka". "Nakon obavljenog razgovora, utvrđeno je da se radi o lažnoj prijavi", piše Strukan u dopisu koji je poslao policiji, ali i medijima.

"Nastavak terora od strane Silvije Luks"

"Obzirom da su tu vijest prenijeli gotovo svi mediji u zemlji, moja stranka to opravdano smatra nastavkom terora od strane prijavljene Silvije Luks - Kalogjere i zbog toga trpi ogromnu materijalnu i moralnu štetu", piše odvjetnik te dodaje kako je iz svega navedenog očigledno da je zaustavljeno postupanje po prijavi koju je Delić podnijela protiv Luks.

"Radi iznijetog vas pozivam da me hitno izvijestite u kojoj fazi je postupak koji je pokrenula moja stranka", piše Strukan te zaključuje da ako ne dobije te podatke ima dozvolu za pokretanje kaznenog postupka protiv odgovorne osobe zbog zlouporabe položaja i ovlasti te nesavjesnog rada u službi.

Pročitajte više