Šešelj u Kolindinu timu

Foto: Hina, Index

MORA biti da se Karamarko Šešeljevom puštanju iz Haaga veselio i više nego kad je u Haag utrpao Gotovinu.

Jer Šešelj je u ovom trenutku, sudeći po oduševljenim reakcijama škrbave hrvatske desnice, najjači adut tima Kolinde Grabar Kitarović. Dive mu se, njegova zlobna trabunjanja citiraju kao da ih je rekao Isus osobno a ne pomahnitali ratni zločinac, goste ga u prajm tajmu desničarskih televizija.

Vojvoda Šešelj toliko je popularan među rvackom desnicom da bi ga Kolinda trebala početi voditi i na skupove kako bi prosipao šale o Josipoviću i Pusićki. Thompsona su platili da šuti, ovog mogu platiti da priča. Broj računa imaju još od Tuđmana.

Dok će za Karamarka u suknji HDZ-ovo krdo glasati preko kurca, bijesni što HDZ za predsjednika nije uspio naći čovjeka nego ženu,  Šešelj govori sve što oni vole čuti i što su sposobni razumjeti.

E da je nama jedan Šešelj, misli si glasač HDZ-a. Pa se kese i tapšaju, slinom špricajući televizore na svaku zlobnu doskočicu poremećenog zločinca. Ubiti, zaklati, pederi, bjelosvjetske zavjere - sve mile riječi iz krdesničarskog vokabulara, da ih popiše za Thompsona uz kakvu nezahtjevnu rimu, eto hita.

Šešelj je sve ono što bi HDZ-ov birač htio vidjeti u Kolindi.

Kolinda zamuckuje, ovaj laje. Kolinda bi umatala, ovaj direktno kaže što desničar misli. Kolinda se ne bi izjašnjavala o pederima i komunistima, ovaj otvoreno kaže da ih treba pobit. Kolinda prigovara vlasti za neučinkovitost, Šešelj im broji krvna zrnca. Kolinda je bila obični birokrat u NATO-u, ovaj je okrvavio ruke u ovom pravom, našem ratu.

Iznenadni heroj hrvatske desnice Vojislav Šešelj optužen za "progon na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi u istočnoj i zapadnoj Slavoniji, dijelovima BiH i Vojvodine. Ovo obuhvaća ubojstva u Vukovaru (255 na Ovčari i šest kod Veleprometa), i u okolici Sarajeva (56 osoba), Mostaru (106 osoba), Nevesinju (53 osobe) i Zvorniku (preko 340 osoba); pritvaranje civila u logore pod nehumanim uvjetima, mučenje, premlaćivanje i ubojstva; deportacije i prinudno preseljavanje desetine tisuća Hrvata i Muslimana sa tih teritorija i dijelova Vojvodine i namjerno uništavanje njihovih domova, imovine, kulturnih i vjerskih objekata."

Heroj po mjeri radikalne desnice. Prava šteta što je četnik. Da nije, bio bi dobar ustaša.

Matija Babić
 

Pročitajte više