Šibenik osigurao 716 tisuća kuna za rad pomoćnika učenika s teškoćama

Foto: FAH

GRAD Šibenik osigurao je, posredovanjem Europskog socijalnog fonda, 716 tisuća kuna za pomoćnike učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Taj je novac namijenjen za plaće pomoćnika, naknadu voditelju projekta, edukacije i medijske aktivnosti, izvijestio je danas na konferenciji za novinare šibenski dogradonačelnik Nikica Penđer.

Osigurano šesnaest pomoćnika u nastavi

Iz projekta će biti 'pokriven' rad šesnaest pomoćnika u nastavi, a dodatno iz proračuna Grada Šibenika, izdvojena su sredstva za troje prvašića koji nisu bili evidentirani u vrijeme kada se projekt prijavljivao.

Grad Šibenik je otpočetka na projektu radio 'tiho', kazao je Penđer.

Tim se sastajao 'na dnevnoj bazi' kako bi se stvorili uvjeti za redovito školovanje djece koja imaju teškoće u razvoju, i koji imaju pravo na školovanje kao i njihovi budući školski kolege, dodao je.

Početak rada asistenata sredinom listopada

Voditelj projekta Mario Kursan rekao je da je naziv projektnog prijedloga 'Korak po korak do samostalnosti'.

Od devet šibenskih osnovnih škola, u šest škola se pokazala potreba za asistentima u nastavi, zbog čega je prikupljena sva potrebna dokumentacija, a Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 7. srpnja predan je projektni prijedlog, kazao je Kursan.

Projekt kreće u provedbu, a ovih dana raspisat će se natječaj za pomoćnike, te se sredinom listopada očekuje početak njihova rada.

Pročitajte više