Sindikalistima Jadrankamena odbijena žalba, i dalje ne smiju blizu stečajnoj upraviteljici

SPLITSKI Županijski sud odbio je žalbu sindikalista Jadrankamena, koji se tako i dalje neće smjeti približavati stečajnoj upraviteljici Jadrankamena Anči Bašić. Zaštitna mjera određena im je umjesto pritvora. Sasvim opravdano, drži sud, jer postoji opasnost od ponavljanje djela.

Zaštitna mjera umjesto pritvora

Vođa radnika Jadrankamena Tonči Drpić i trojica sindikalista privedeni su prije dva tjedna. Pohapsili su ih na poslu te prebacili u Split, držali cijeli dan i cijelu noć te idući dan priveli zbog kaznenog djela pozivanja na otpor. Ubrzo su pušteni, ali uz zaštitnu mjeru zabrane približavanja stečajnoj upraviteljici. Premda se mislilo da bi mogli i iza rešetaka kako bi stečajna upraviteljica mogla konačno ući u upravnu zgradu u Pučišćima, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu ipak nije zatražilo pritvor.

Stečajnoj upraviteljici ne smeta što joj je rođakinja vjerovnik Jadrankamena?!

U međuvremenu se otkrilo da Bašić i ne može biti stečajna upraviteljica Jadrankamena, jer joj je prva rođakinja vjerovnik posrnule tvrtke Bruna Orešara. Taj detalj Bašić nije znala kada je preuzela dužnost, no ni nakon što je saznala nije dala ostavku. Znači, ne smeta joj. Hoće li ostati na funkciji, trebalo bi se saznati sutra.

Pročitajte više