Sindikat nezaposlenih Hrvatske: Nismo daleko od BiH, ovo je zadnji trenutak da se bahatoj Vladi pokažu zubi!

Foto: Sindikat nezaposlenih Hrvatske

SINDIKAT nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske i Demokratska stranka žena podržali su prosvjede u BiH te poručili kako ni mi nismo daleko te kako se situacija u Hrvatskoj također približava "točci usijanja".

"Više nitko ne pita koje si nacije jer svima isto kruli u želucu. Svima je dosta lopovluka i pohlepe"

"Upravo su u tijeku veliki prosvjedi građana, a osobito nezaposlenih u BiH. U svi većim gradovima u BiH narod se spontano digao na noge i pokušava svrgnuti s vlasti one koji su nemilosrdni prema svojim građanima. Ogulili su ih do gole kože, privatizirali i opljačkali poduzeća i ostalu društvenu imovinu, podijelili zemlju na pašaluke, a raja je sve to trpila i vjerovala nacionalnim pašama i voždima. Nezaposlenost je dosegla čak 40%, došlo se do dna. Više nitko ne pita koje si nacije jer svima isto kruli u želucu. Svima je dosta lopovluka i pohlepe.

Zbog toga Sindikat nezaposlenih Hrvatske i Demokratska stranka žena daje punu podršku Udruženju nezaposlenih BiH i svim nezaposlenima, kao i ostalim građanima da ustraju u svojim zahtjevima, milom ili silom.

Da se vratimo natrag u svoju Domovinu, koja nije daleko od BiH. I kod nas je situacija slična i približava se točci usijanja. Nezaposlenih na zavodima je više od 380.000, a stvarno 500.000. Županija/pašaluka kao u priči, općina/begluka da se ne spominje i svi na jaslama ono malo preostalih proizvodnih radnika. Kreše se i ono malo radničkih prava što ih je ostalo, a za što su se radnici znojem i krvlju izborili.

U isto vrijeme na sve strane novi luksuzni vozni parkovi, uredi za dobrodošlice/za uhljebljenje, povoljni krediti podobnima, fiktivni domjenci i tereveke na sve strane.

A umjesto da je već odavno krenula sa ozbiljnim i suštinskim reformama, kao i prethodne i ova Vlada traži slamku spasa u beskonačnim zaduživanjima i tri mjeseca turizma i sezonskih poslova.

Koliko smo spremni ovo gledati i trpjeti?


Koliko smo spremni ovo gledati i trpjeti? Hoćemo li to riješiti generalnim štrajkom koji je bez obzira na iskazanu referendumsku podršku tehnički vrlo teško izvediv, a osobito zbog opstrukcija sa svih strana, počevši od `spektakularnih` privođenja sindikalista, pa sve do režimskih medijskih namještaljki o postocima podrške generalnom štrajku.

Mi zbog toga pozivamo Sindikate da generalni štrajk počnu sa velikim prosvjedima, zaposlenih, nezaposlenih, studenata, učenika i svih nezadovoljnih građana. Ovo je zadnji trenutak da se bahatoj Vladi pokažu zubi, čeka se poziv ili iskra".

Pročitajte više