Sindikat traži zaustavljanje privatizacije Imunološkog zavoda

Foto: M.P.Š.

SINDIKAT energetike, kemije i nemetala Hrvatske uputio je danas Vladi RH prijedlog izmjene Strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske za razdoblje od 2013. do 2017. godine.

Prema njihovom prijedlogu, Imunološki zavod prebacio bi se u kategoriju "društava od strateškog interesa" za koja, prema strategiji upravljanja državnom imovinom nije predviđena privatizacija.

"Naime, kako smo od samoga početka podržavali ideju zadržavanja Imunološkog zavoda (IZ) u većinskom državnom vlasništvu, a novi je moment i reakcija tisuće građana koji su jasno pokazali kako žele da IZ ostane naš, predlažemo da se društvo Imunološki zavod d.d., koje se nalazi na popisu trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prebaci iz kategorije „Trgovačka društva od posebnog interesa – trgovačka društva od razvojnog značenja“ u kategoriju društava od strateškog interesa i to iz jednostavnog razloga – za strateška društva ne predviđa se privatizacija. Tako bi najjednostavnije razriješili očite dvojbe koje postoje među onima koji trebaju donijeti konačnu odluku", navodi iz Sindikata EKN.

Pročitajte više