Sindikati ne odustaju od referenduma, protive se i spin offu: "Vlada umjesto jeftinijih nameće skuplja rješenja"

Foto: Hina

SINDIKATI su jučer objavili da su prikupili 367.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma, a na press konferenciji u 11 osvrnuli su se na akciju prikupljanja potpisa te okretanje Vlade prema modelu spin off-a, tj. izdvajanje zaposlenih na pomoćnim poslovima u jednu državnu tvrtku. Sindikalist Željko Stipić poručuje - ni na to ne pristajemo.

"Ovi sindikati neće prevariti građane RH jer kad bi netko sada pristao na bilo kakav spin off to bi bila izdaja. Ovih 17 sindikata neće prevariti građane RH. Mi ćemo do našeg cilja stići, a ova Vlada ili bilo koja buduća morat će računati s ovim zakonom", zaključio je čelnik sindikata Preporod.

"Spin off je drugo ime za outsourcing. Vlada umjesto jeftinijih nameće skuplja rješenja zbog kojih će plaće i mirovine postati upitne", izjavio je predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.

Ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić je poručio da ih ne povlači za jezik jer imaju brojne dokaze o nepravilnostima u tvrtki Pleter koju ona ističe kao dobar primjer spin offa. Sutra je zadnji dan prikupljanja potpisa za referendum o donošenju zakona protiv outsourcinga. Stipić kaže da su dosad u nekim županijama premašili očekivanja.

Sutra će pojačati aktivnosti,te će se do ponoći potpisi prikupljati pred crkvama i na drugim mjestima gdje se zbog blagdana Tijelova očekuje velik broj građana.

 

Pročitajte više