Siromaštvo, jad i bijeda: Ova potresna fotografija objašnjava bijes i prosvjede Brazilaca

Foto: Edimar Soares, O Povo

FOTOGRAF Edimar Soares prošle je godine tijekom utakmice Brazil - Meksiko snimio fotografiju na kojoj se vidi ženska osoba u kontejneru za smeće koja traga za hranom, dok pored prolaze oduševljeni navijači koji bacaju smeće u kontejner.

Fotografija je opet postala aktualna jer najbolje opisuje zašto su Brazilci bijesni i zašto prosvjeduju za vrijeme Svjetskog prvenstva. "Vidio sam ovakve scene mnogo puta u Brazilu. To je pravi problem. Mislim da se novac morao potrošiti za rješavanje takvih stvari, a ne da se troše milijuni na stadione, hotele i druge troškove vezane uz Svjetsko prvenstvo, na koje će svi zaboraviti kada prvenstvo završi", napisao je korisnik Reddita koji je podsjetio svijet na zaboravljenu fotografiju.

Prosvjedi u Brazilu traju već godinu dana jer građani smatraju da se novac za SP mogao bolje potrošiti. Siromašni Brazilci bijesni su što se na Svjetsko prvenstvo potrošilo više od 11 milijardi dolara, dok u isto vrijeme ništa u državi ne funkcionira.

S druge strane političari smatraju kako će imati koristi od SP-a jer očekuju preko 800 tisuća turista.

"Volimo svoju reprezentaciju, ali novac je bolje utrošiti na infrastrukturu, škole i bolnice", kazao je student sociologije i jedan od prosvjednika za Business Insider.

Pročitajte više