Skandal u Splitu: Šef Opere Ivica Čikeš pijan prijetio kolegi, policija ga pustila nakon što se otrijeznio?!

IVICA ČIKEŠ, nacionalni operni prvak i šef Opere splitskog HNK, sinoć se u kazalištu pojavio pijan. U kafiću, popularnom Talogu, vikao je, navodno čak i prijetio jednom članu orkestra pa je pozvana policija. Sve se događalo tek nešto iza 19 sati. Očevici tvrde da je Čikeš bio značajno alkoholiziran i vrlo neugodan!

Čikeša policija pustila i prijavila za remećenje reda i mira?!

Policajci su ga priveli u policijsku postaju, gdje je i prenoćio. Odbio je alko test pa nije poznato koliko je popio.

Kako doznajemo, policija će ga prijaviti samo za remećenje reda i mira, ali ne i prijetnju, i to redovnim putem, bez privođenja! Tvrde da nitko nije zatražio kazneni progon.

Član okrestra tražit će kazneni progon i zabranu približavanja

Čudi to, jer je Index pričao sa Srđanom Benzonom, klarinetistom, kojem je Čikeš sinoć prijetio u Talogu. Benzon je bio na probi orkestra, taman se htio spustiti u kafić, kada su ga kolege informirale da je bolje da ne ode, jer mu Čikeš prijeti otkazom i likvidacijom.

"Pozvao sam policiju koja ga je pokupila. Nije ovo njemu prvi incident ovakve vrste, radi se o notornoj pijančini. Mene krivo gleda već neko vrijeme. Moguća su dva razloga. Prvi je što sam mu prigovorio da ne može biti u komisiji za audicije jer nema potrebnu stručnu spremu. Čikeš ima nekakvu pomorsku školu, uopće nema kvalifikacije potrebne za mjesto koje obnaša. To je sve uspio zahvaljujući vezama i politici. Druga je mogućnost za njegov ispad moje druženje s Đorđem Radovnikovićem, bivšim ravnateljem Opere. Čikeš se valjda od njega osjeća ugroženim pa ga je tjerao iz Taloga", kazao nam je Dvornik. 

Tvrdi da će ustrajati na kaznenom progonu Ivice Čikeša. "Svakako. Ovo ne smije tek tako proći. Tražit ću i da mu sud odredi zabranu približavanja i kontaktiranja. Da, uplašio sam se, ako me već pitate. Ja ima doma pet usta za hraniti", kaže Benzon.

Uvjeren je da Čikeš ima moćnu političku zaleđinu u vidu svog mecene i patrona Željka Keruma.  

Emotivno doživio Mucalov odlazak?

Jučer je, inače, bio posljednji dan Duška Mucala u splitskom kazalištu. Dvogodišnji v.d. intendant najavio je kako će se oprostiti od kolektiva. Možda je promjena na čelu kuće toliko teško pala Čikešu da je odlučio sve skupa dobro zaliti. Umjesto Mucala za koji dan stiže Tonči Bilić i nije sigurno da će Čikeš zadržat svoju funkciju u kazalištu.

Turbulentna je ovo godina za splitskog opernog prvaka. Čikeš je početkom godine napadnut u sačekuši ispred svog stana. Dobro je ispremlaćen, izbijeno mu je nekoliko zubi... Policija nikada nije otkrila tko ga je napao...

Pročitajte više