Skandal u Velikoj Britaniji: Pastor i bivši član britanskih Laburista snimljen kako naručuje drogu

Screenshot: Daily Mail

BIVŠI član britanskih Laburista, pastor Paul Flowers, uhvaćen je kako naručuje drogu. Snimka koju je još u nedjelju objavio Mail on Sunday pokazuje Flowersa kako u automobilu broji novce za metamfetamin, crack i ketamin te šalje prijatelja da uzme drogu od dilera iz Leedsa. Flowersa trenutno ispituje policija, a vlada je zatražila potpunu istragu.

Flowers je metodistički pastor već 40 godina, a u prošlosti je bio i na čelu humanitarne udruge za borbu protiv droge Lifeline. Flowers je bio i član Uprave banke Co-op koja je inače veliki donor Laburista. Kontroverzni gay pastor već je bio uhićen zbog seksa na javnom mjestu s drugim muškarcem, a jednom prilikom pronađena je i pornografija na njegovom laptopu nakon čega je dao ostavku na članstvo u Gradskom vijeću.

Video koji razotkriva Flowersa snimio je potajno njegov prijatelj Stuart Davies kojeg je zasmetala licemjernost pastora. Davies je Mailu dostavio i Flowersove SMS poruke. U jednoj od njih napisao mu je kako je bio ispitan pred povjerenstvom zbog CO-op banke te je dogovarao gay orgije s puno droge. Flowers se ispričao zbog incidenta s drogom, a Laburisti su ga odmah suspendirali. 

Pročitajte više