Skandalozni izlet u Livno: Splitski policajci gostili se kod bjegunca Joze Ćurkovića

Foto: kliker.info

DESETAK splitskih policajaca svratilo je početkom mjeseca na povratku sa izleta u Livno u eko selo Grabovica. Došli, razgledali, pojeli i popili. Ništa ne bi bilo čudno da selo nije novi projekt odbjeglog poduzetnika Joze Ćurkovića, kojem u Splitu sude za gospodarske malverzacije u Salonitu. Ćurkoviću je određen pritvor te raspisana tjeralica od koje dosad nije bilo velike koristi, budući da već desetljeće uživa u izbjeglištvu u svom rodnom selu kraj Buškog blata u BiH, tik do granice s Hrvatskom. 

Policija: Nema stegovne odgovornosti, nisu znali kod koga su došli, a račun su platili

Ni vrh splitske policije, a ni MUP-a, ništa nisu znali o gošćenju splitskih policajaca u Ćurkovićevoj Grabovici sve dok im o tome nije stigao upit Slobodne Dalmacije.

Ležernost kolega, među kojima i rukovoditelja, šokirala je nadređene. Svi koji su bili kod Joze odmah su ispitani te je utvrđeno da nema nikakve stegovne ili bilo kakve druge odgovornosti.

Policajci su, naime, kazali da nisu znali da objekt pripada licu s tjeralice. Račun su uredno platili pa je zaključeno da nema elemenata da se protiv policajaca pokreće postupak tako da ova zaista neuobičajena epizoda sa izleta u Livno u organizaciji splitske podružnice IPA-e (Međunarodnog udruženja policajaca) neće ostaviti nikakve posljedice po one koji su nazdravili u Ćurkovićevoj gostionici. S policajcima je, inače, bilo i 20-ak službenika "civila". 

Ćurković: Nisam ih vidio, a volio bih

"Ja ih nisam vidio, a volio bih. Sin mi vodi eko selo i nisam ni znao da su nas pohodili policajci iz Splita", kazao nam je Jozo Ćurković, koji unatoč kaznenom postupku za gospodarske malverzacije, i dalje nastoji vratiti Salonit pa mu se na ročištu na splitskom Trgovačkom sudu pojavljuje sestra Anica, također optužena u istom slučaju.

Ćurković se nada da će se vratiti u posjed Salonita, odnosno, atraktivne parcele u Vranjicu koja posjeduje svu potrebnu infrastrukturu za prenamjenu u atraktivnu marinu.

"Zakašnjela pravda nikakva je pravda. Cijeli postupak je nevjerojatan jer mene tuže da sam opljačkao samog sebe", požalio nam se Ćurković.

Matijašević: Ovo je lakrdija

Nevjerojatno da je nitko od policajaca iz Jozine gostionice nije znao gdje je došao. Mediji, pa tako i Index, često su pisali kako je Ćurković našao azil u svojoj Grabovici, a on sam nije krio svoje poslovne planove pa tako i onaj o eko selu. Policajci očito ne čitaju novine i portale ili ih tematika o jednom od najpoznatijih bjegunaca iz Hrvatske uopće ne interesira.

 Skandaloznim ponašanje policajaca drži Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

"Sada je meni jasno zašto je taj gospodin bio nedostupan hrvatskoj policiji, a i isto mi je tako jasno i zašto sam predmet desetak njegovih tužbi i zašto se postupci protiv mene ponavljaju. Čovjek je očito prejak, a policija, koju financiraju porezni obveznici, ovim svojim postupkom pokazala je da ne odobrava kazneni postupak koji država vodi zbog štete u Salonitu. Ovo je sve najobičnija lakrdija", zgrožen je Matijašević.

Pročitajte više