Skromni Papa koji krši protokole oduševio građane Sarajeva i BiH

Foto:Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba, Hina

PAPA Franjo  je odmah po dolasku u sarajevsku zračnu luku priredio jedno od svojih uobičajenih iznenađenja zadržavši se mimo protokola s djecom odjevenom u narodne nošnje iz svih dijelova BiH i članovima kulturno-umjetničkih društava. Sveti se Otac u dva navrata zadržao u razgovoru s njima vesela lica pri čemu se moglo opaziti kako mu je jedna od djevojčica pjevala na što je on uzvratio rječima: "Bravo".

Potom se rukovao i pozdravio i s iznenađenim pripadnicima tehničkog osoblja zračne luke koji su pokazali kako ih je to iskreno razveselilo. 

Izvan protokola bila je i vožnja do iz Zračne luke prema zgradi Predsjedništva BiH. Naime Papa je odabrao skromni Ford Focus.

Papu je ispred zgrade Predsjedništva BiH dočekao predsjedavajući Mladen Ivanić. Njih dvojica su prošli crvenim tepihom pored kojeg je stajala počasna straža Oružanih snaga BiH.

Papa Franjo danas se ispred zgrade Predsjedništva BiH naklonio zastavi Bosne i Hercegovine, što je izazvalo oduševljenje građana koji su došli pozdraviti vrhovnog poglavara Katoličke crkve.

Van protokola bila je vožnja Papamobilom prema Koševu,  kada je zastao i blagoslovio djecu na ulici kod Higijenskog zavoda.

 
 
 
 

Pročitajte više