Slovenski premijer odbio je razgovor s Todorićem, a ne rukovanje

Foto: FAH

NETOM nakon što je u slovenskim medijima objavljeno da se njihov premijer Miro Cerar odbio rukovati s Todorićem, Index je poslao upit Cerarovom uredu. Između navedenog događaja, zanimalo nas je i kako Cerar gleda na preuzimanje Mercatora od strane Todorića.

No, iz ureda slovenskog premijera uputili su nas na priopćenje objavljeno na stranicama Cerarove stranke u kojemu stoji kako je Cerar odbio razgovor s Todorićem.

U priopćenju stoji kako "predsjednik Vlade odgovorno i dostojanstveno radi svoj posao."

"Miro Cerar nikada nije odbio rukovanje ni sa kim te upravo pozdrav i stisak ruke smatra najprimjerenijim načinom izravnog kontakta s drugim osobama. Pogotovo, što je to više puta u strci s vremenom, jedino moguće.", stoji u priopćenju.

Iz Cerarove stranke poručuju da je njemu na utakmici prišao član Nadzornog odbora Mercatora Matej Lahovnik te predložio razgovor s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem i njemačkim poduzetnikom i predsjednikom Schalkea Clemensom Tonniesom.

"Predloženi razgovor je premijer i predsjednik stranke pred tamo prisutnima pristojno odbio", zaključuju iz stranke.

Portal požareport.si objavio je kako je Cerar u dva navrata odbio rukovanje s s vlasnikom Agrokora i s njemačkim poduzetnikom Clemensom Tönniesom, vlasnikom korporacije Fleishwerk Tönnies i predsjednikom Schalkea te da je time izazvao pravi skandal. Portal je objavio kako je Cerar je rukovanje odbio, ističući kako bi u tom slučaju morao "prijaviti oba poduzetnika" Komisiji za prevenciju korupcije zbog pokušaja lobiranja.

Pročitajte više