Slučajno snimili stravičnu nesreću u Singapuru: Ferrari punom brzinom "pokupio" taksi, troje mrtvih

SASVIM slučajno kamera iz automobila koji je prolazio raskrižjem snimila je stravičnu nesreću koja se 12. svibnja nešto iza 4 sata ujutro dogodila u centru Singapura, a u kojoj je poginulo troje ljudi.

Pod punom brzinom Ferrari 599 GTO, kojim je upravljao 31-godišnji kineski biznismen Ma Chi, proletio je na crveno i "pokupio" taksi. Vozač Ferrarija i 20-godišnja putnica iz taksija poginuli su na mjestu nesreće, dok je 52-godišnji taksist Cheng Teck Hock, otac troje djece, s teškim ozljedama mozga prebačen u bolnicu, gdje su liječnici izgubili bitku za njegov život.

Mladi, bogati, prebrzi i prežestoki

Kineski mediji pišu kako je bijes kineske nacije zbog sve većeg broja mladih i utjecajnih koji "teroriziraju društvo" nakon spomenute nesreće koja se dogodila u Singapuru prije 10 dana, a koju je izazvao upravo kineski državljanin, dodatno porastao.

Nagli gospodarski rast Kine iznjedrio je velik broj novopečenih mladih bogataša koji su zbog imetka uvjereni da su iznad zakona. Jaz između bogatih i siromašnih sve je veći. Jedan od komentara na ovu nesreću, a kojeg prenosi CNA, bio je: "Očito je da automobil kojeg je vozio ne reflektira njegovu razinu obrazovanja. I osnovnoškolci znaju da se ne natječeš s crvenim svjetlom".

Kineski pisac i društveni kroničar Zhang Lijia kazao je: "Kina se prebrzo bogati. Ali za druge stvari, poput manira i sofisticiranosti, treba vremena. Među Kinezima se javlja nedostatak brige za javnost. Prilično su dobri u kršenju pravila ako znaju da se neće morati suočiti s posljedicama".

Pročitajte više